Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Argentijnse wijn

Wijnen uit Argentinië staan bekend om zijn kwaliteit. Argentinië is al jaren een echt wijnland en is de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Dewijnconcurrent.nl heeft een ruim assortiment kwalitatieve Argentijnse wijnen. Bestel Argentijnse wijnen makkelijk en snel via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Argentijnse wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Argentijnse witte wijn | Argentijnse rode wijn | Malbec Argentinië | Beste Argentijnse wijn

Argentijnse wijnen zijn smaakvol, zuiver en fruitig

Wereldwijnen kennen een geweldige opgang en worden ook nu bij ons steeds populairder. Dat verwonderd wijnliefhebbers al lang niet meer. Dankzij hun uitzonderlijke ligging in het Oostelijk deel van het Andes gebergte brengt Argentinië vooral rode kwaliteitswijnen op de markt. De aanwezigheid van het prestigieuze Moët & Chandon, wereldbekend voor zijn hoogwaardige champagnes, maakte van Argentinië een wijnland met wereldfaam.

Argentinië is maar liefst 211.000 hectare wijngaarden rijk. Deze bevinden zich haast allemaal in het Andes gebergte. Het land produceert vooral smaakvolle en opvallend fruitige en zuivere rode wijnen. De meest bekende wijnregio van Argentinië is ongetwijfeld Mendoza. Daar wordt 75 procent van de totale hoeveelheid Argentijnse wijnen geproduceerd. Dat heeft het in de eerste plaats te danken aan de gunstige weersomstandigheden.

Hoogte in Argentinië is gunstig voor druiventeelt

De Argentijnse wijngaarden bevinden zich op een hoogte van gemiddeld negenhonderd meter. Dat speelt een hoofdrol in de productie van hun wijn. Het noordelijke wijngebied Salta ligt zelfs op een hoogte van 3000 meter. Daardoor beschikken de wijndruiven over meer dan voldoende zon terwijl ze ’s nachts rustig kunnen afkoelen. Voor wijndruiven zijn dat ideale omstandigheden om probleemloos te rijpen.

Argentijnse wijnboeren gebruiken alleen de allerbeste druivensoorten. Dat zijn vooral de Malbec ook de Cabernet Sauvignon, de Merlot en de Chardonnay druif. In het noorden van deze regio maakt men vooral fruitige witte wijnsoorten en jonge rode wijnen. In het hartje van deze wijnstreek worden wijnen van de hoogste kwaliteit geproduceerd. Dat heeft men daar te danken aan de mineraalrijke bodemstructuur. Andere bekende wijngebieden in Argentinië zijn Patagonië, Neuquen en De Rio Negro

Argentijnse wijn Malbec

Malbec is één van de beste wijnen die Argentinië voortbrengt. Het is een druivensoort uit Frankrijk die nu veruit het meest in Argentinië wordt verbouwd. Dat zegt al heel wat over de kwaliteit van de Argentijnse wijn. Deze druivensoort vond je vooral in de Franse Bordeauxwijnen. Malbec wijnen uit Argentinië vallen niet alleen op door hun geur, maar zo mogelijk nog meer door hun fruitig en hun fluweelzacht karakter. Je kunt deze Argentijnse kwaliteitswijn zowel jong drinken als bewaren.

Met de Torrontés heeft Argentijnse ook zijn eigen druivensoort. Deze druif levert soepele, zachte en aromatische wijnen. Andere witte druivensoorten die in Argentinië worden verbouwd zijn ook de Muscat d’Alexandrie, de Sauvignon Blanc en Chenin. Qua rode druivenrassen zijn dat naast de Malbec de Bonarda, de Cabernet Sauvingnon, de Merlot, Tempranillo en de Syrah druif.

Argentijnse wijn kopen

Wil je kennismaken met deze Argentijnse wijnen? Dan mag je zeker niet het uitgebreide aanbod kwaliteitswijnen van de wijnconcurrent vergeten. De Wijnconcurrent is gespecialiseerd in het online verkopen van kwaliteitswijnen, ook uit Argentinië. De webwinkel is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Om Argentijnse wijn te bestellen bij de Wijnconcurrent moet zelfs je deur niet uit. Argentijnse wijn bestellen doe je vanuit je vertrouwde thuisomgeving, zelfs vanuit je favoriete zetel. Aanschuiven is er dus niet bij, zodat je rustig je favoriete Argentijnse wijn kunt uitkiezen.

Bij Dewijnconcurrent.nl vind je

  • Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webshop
  • Alle soorten wijnen met de hoogste kwaliteit, ook de Argentijnse wijnen
  • Steeds de laatste nieuwigheden en zelfs blauwe, roze en groene wijnen
  • Steeds grote kortingen
  • Voor alle vrijblijvende info kun je terecht bij info@dewijnconcurrent.nl of via 06-12236138.