Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Argentijnse Malbec wijn

De meeste rode wijnen uit Argentinië worden gemaakt van de Malbec druif. De kwaliteit van Argentijnse Malbec is enorm hoog en is daarom erg populair. onder menig wijnliefhebber. Malbec wordt ook gebruikt in andere landen maar ze behalen zelden de kwaliteit van de Argentijnse Malbec wijn. Bestel Argentijnse Malbed wijnen makkelijk en snel via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Argentijnse Malbed wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Argentijnse wijn Argentijnse witte wijn | Argentijnse rode wijn | Beste Argentijnse wijn

Wat is Argentijnse Malbec wijn?

Malbec wijn is een robuuste en karaktervolle rode wijn die zijn naam te danken heeft aan de blauwe Malbec druif. Oorspronkelijk was de Malbec druif een Franse druif. Ondanks zijn herkomst wordt de druif nu de nationale druif van Argentinië genoemd. De Argentijnse wijn is namelijk in de loop van de tijd aanzienlijk populairder geworden dan de Franse. Dit alles is te danken aan het goede klimaat in Zuid-Amerika. Argentinië drinkt vooral zelf veel van haar eigen geproduceerde Malbec wijn, maar de wijn is gelukkig ook steeds populairder geworden in Europa. Voor een echte wijnliefhebber is de Malbec wijn zelfs onmisbaar.

Kenmerken van de Malbec wijn

Een droog en warm klimaat doet de Malbec druif goed. Pas wanneer de druif een lange rijpingsperiode gehad heeft, is hij klaar om geperst te worden. De wijn van deze druif is zeer donker van kleur. Naast de donkerrode kleur valt deze wijn op door zijn uiterst volle, zachte en fruitige smaak. De combinatie van fruitig en vol wordt zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers. De Argentijnse Malbec wijn heeft minder tannines dan de Franse, en is kruidiger van smaak. Het kenmerk van de Argentijnse Malbec wijn is ook dat deze alleen de Malbec druif bevat, en niet aangevuld wordt met andere druifsoorten.

Argentijnse Malbec wijn kopen

Het gevarieerde assortiment bij Dewijnconcurrent.nl zorgt ervoor dat er voor de wijnliefhebber veel te ontdekken is. Kies voor een wijn uit een bepaalde streek of met een bepaald smaaktype, of laat u verrassen door een wijn die wij u aanraden. Bestellen gaat heel eenvoudig, gewoon online. Daarnaast bent u er geheel van verzekerd dat er een onbeschadigde fles bij u bezorgd wordt. Geef uw ogen goed de kost en bestel vervolgens uw favoriete wijn, zodat u er na 1 á 2 dagen al van kunt genieten!