Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Australische wijn

Op het gebied van wijn heeft Australië niet stilgezeten de afgelopen decennia. Dankzij grote investeringen in de aanplant van edele druivenrassen en in de nieuwste technieken in wijnbouw, heeft het land binnen slechts dertig jaar een prominente plek veroverd in de internationale wijnwereld. Wat betreft de modernste technieken in wijnbouw, loopt Australië zelfs voor op de rest van de wereld. Waar de geschiedenis Australische wijn zich eerst nog beperkte tot het produceren van versterkte wijnen die vooral in het eigen land populair waren, ligt de nadruk nu op droge, fruitige wijnen met karakter. Deze wijnen hebben het karakter te danken aan het warme klimaat.

Eigenlijk is Australië voor een groot deel zelfs te warm voor de wijnbouw. Het midden van het land bestaat immers uit woestijn en in het noorden en in het oosten van het land vind je tropische stranden. Om deze reden bevinden de wijngaarden Australië zich vooral langs de zuidkust, waar het klimaat vergelijkbaar is met de omgeving van de Middellandse Zee. De wijnbouw strekt zich hier uit over een lengte van vijfduizend kilometer, door staten als Western Australia, South Australia, Victoria en New South Wales.

Rode wijn uit Australië

Dankzij de overvloedige zonneschijn en warmte in Australië, is het karakter van Australische wijnen gul en fruitig. Australische wijn is alcoholrijk, intens en vol rijp fruit. Rode Australische wijn heeft hiernaast zachte tannines en is fruitig en aromatisch. Deze rode wijn wordt veelal gemaakt van blauwe druifrassen als syrah, cabernet sauvignon, merlot en pinot noir. Dankzij de strenge kwaliteitscontroles die Australische exportwijnen moeten ondergaan, is wijn uit Australië erg succesvol.

Australische wijn kopen

Ben je op zoek wijn uit Australië die fruitig, fris en aromatisch is, dan ben je bij Dewijnconcurrent.nl op de goede plek. Dankzij het zorgvuldig samengestelde aanbod heb je de keuze uit lekkere wijn uit het succesvolle wijnland Australië.