Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Blauwe wijn online bestellen?

Blauwe wijn is de zomertrend van 2016! Dewijnconcurrent.nl heeft diverse blauwe wijnen op voorraad. Het heeft twee jaar de tijd gekost om de blauwe kleur in de wijn te krijgen op 100% natuurlijke wijze. Bestel blauwe wijn veilig en vertrouwd en profiteer van hoge staffelkortingen! Ben je op zoek naar relatiegeschenken met blauwe wijn? of cadeauverpakkingen met blauwe wijn? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Wat is blauwe wijn?

De naam zegt het natuurlijk al, de Spaanse wijn heeft een felblauwe kleur. Blauwe wijn is uniek in de wijnwereld en heeft daarom erg veel aandacht gekregen in de media. Blauwe wijn is inmiddels ook al redelijk bekend in Nederland en is bij een aantal webshops en speciaalzaken te bestellen. Maar wat is blauwe wijn nu precies en hoe wordt het gemaakt en door wie?

Blauwe wijn is voor het eerst ontwikkeld door een aantal jonge gasten uit Spanje die besloten om de conservatieve wijnmarkt eens flink op te schudden door een revolutionair nieuw soort wijn in de markt te zetten. Deze ondernemende kerels hadden het boek gelezen over de Blue Ocean Strategy. Wat in deze bedrijfsstrategie centraal staat is dat je op zoek moet naar een nieuwe markt waar nog geen concurrenten (blauwe oceaan) zitten in plaats van de in de rode oceaan te blijven waar de concurrentie moordend is. Dit hebben de gasten van Gik enorm goed gedaan.

Hoe wordt blauwe wijn gemaakt?

Nadat de ondernemende gasten van Gik hadden besloten om zich te richten op de wijnmarkt zijn ze ongeveer twee jaar bezig geweest aan Research en Development voor de blauwe wijn. Ze werkten onder andere samen met de universiteit van Baskenland en diverse onderzoeksafdelingen binnen de voedingsindustrie. Maar hoe krijgt die wijn nu die speciale blauwe kleur?

De wijn van Gik bestaat uit een samenvoeging van rode en witte druiven. Aan dit mengsel worden de schilletjes van druiven toegevoegd die worden gebruikt bij het maken van wijn. De specifieke pigmenten anthocyaan en indigo zorgen tijdens het pigmentatieproces dat de wijn de mooie blauwe kleur krijgt.

Soorten blauwe wijn

Momenteel zijn er drie verschillende flessen blauwe wijn te koop op de Nederlandse markt. De Pasion Blue Chardonnay, GIK blauwe wijn en de Ennius blue muscato. Omdat de wijnen nog niet zo lang op de markt zijn, zijn er momenteel nog geen beoordelingen te vinden op winespectator maar ondanks het gebrek aan beoordelingen zullen we de wijnen een voor een bespreken.

Pasion Blue Chardonnay

De Pasion Blue Chardonnay is volledig gemaakt van Chardonnay. De lichtblauwe kleur in combinatie met de volle lichtgezoete smaak is de Pasion Blue Chardonnay een absolute aanrader voor elke liefhebber van wijn die graag iets nieuwe wilt proberen.

GIK blauwe wijn

De Gik blauwe wijn is afkomstig uit spanje en heeft een iets donker blauwe kleur dan de Pasion Blue Chardonnay. Gik blauwe wijn kent een alcoholpercentage van 11,5%. De smaak van Gik is licht bitter gevolgd door zoete tonen in de afdronk. Gik kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 12 – 13 graden voor de ideale smaakbeleving.

Ennius blauwe wijn

Deze heerlijke licht blauwe wijn van Spaanse afkomst is mousserende wijn. De wijn smaakt fruitig, bloemig met sommige citrustonen. De wijn is een natuurlijke wijn waaraan de verschillende organische pigmenten zijn toegevoegd voor de blauwe kleur. Een echte aanrader voor iemand die de blits wilt maken bij een gezellige avond met vrienden.

Koken met blauwe wijn

Doordat de blauwe wijn pas net op de markt is zijn er nog weinig recepten bekend in combinatie met blauwe wijn. Doordat blauwe wijn qua smaak het meeste lijkt op witte wijn zijn er eindeloos mogelijkheden om te koken met blauwe wijn. Een leuk idee is bijvoorbeeld om witte vis af te blussen met blauwe wijn. Wellicht dat de vis ook van kleur veranderd en dat je hierdoor in staat bent om compleet nieuwe gerechten te serveren. In de nabije toekomst zullen er ongetwijfeld diverse recepten ontwikkeld worden met blauwe wijn.

Blauwe wijn kopen

Blauwe wijn is nog relatief nieuw en is daarom nog niet overal te koop. Bij dewijnconcurrent.nl kun je makkelijk en snel online blauwe wijn bestellen. Daarnaast heeft Dewijnconcurrent.nl een proefpakket samengesteld met alle blauwe wijnen die momenteel op de markt zijn zodat jij zelf kunt bepalen welke blauwe wijn jij het lekkerst vindt. De blauwe wijn wordt netjes ingepakt in noppenfolie zodat de veilig verstuurd kan worden. Bestel blauwe wijn veilig en snel online bij dewijnconcurrent.nl!