Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Chileense wijn

Wijnen uit Chili worden steeds populairder. Dewijnconcurrent.nl heeft een prachtig assortiment Chileense wijnen. Chili is een echt wijnland in opkomst waar de export nog jaarlijks groeit. Chileense wijn koop je makkelijk en veilig via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Chileense wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Chileense witte wijn | Chileense rode wijn | Chardonnay uit Chili

Wijn uit Chili

Omdat Chili zonovergoten is, een goed klimaat heeft én een vruchtbare grond, wordt dit Zuid-Amerikaanse land ook wel gezien als één van de meest ideale wijnlanden van de Nieuwe Wereld. De zomers in Chili zijn lang en er valt voldoende neerslag. De wijngaarden slingeren zich van noord naar zuid door het midden van het land, gelegen tussen het Andesgebergte en de kustgebergten. De Stille oceaan, die zich ten westen van wijnland Chili bevindt, heeft een verkoelend effect op het land. Al met al, heeft Chili dus de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De omstandigheden zijn zelfs beter dan bij de oosterburen in Argentinië, waar de wijnboeren soms te maken hebben met een teleurstellende oogst. Zo was Chili in 2012 zelfs het op zes na grootste wijn producerende land van de wereld. Dit is ook te danken aan de modernisering van de Chileense wijnbouw in de laatste decennia. Dankzij de nieuwste technologieën én een geschikt klimaat, is het resultaat fruitige kwaliteitswijn die overal worden geroemd.

Gebieden die voor de Chileense wijnbouw erg belangrijk zijn, zijn Aconcagua Valley, Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Curico, Maule, Itata en Bío-Bío. Ga je op vakantie naar Chili, dan kun je als toerist veel wijngaarden bezoeken. Deze zijn namelijk open voor publiek, in veel wijngaarden worden zelfs meertalige rondleidingen gegeven. Er zijn ook wijnstreken met een eigen, officiële wijnroute. Hierbij zijn de belangrijkste wijngaarden aangesloten. In de Colchagua-vallei, op twee uur rijden van Santiago, kun je zelfs in een stoomtrein, daterend uit 1913, een rit maken om de omgeving te ontdekken. Bekende wijngaarden in deze streek zijn Casa LaPostolle, Viu Manent, Montgrass, Bisquertt, Casa Silva en Laura Hartwig.

Bekende Chileense wijnen

De meest gebruikte druivenrassen voor Chileense wijn zijn sauvignon blanc, chardonnay, sémillon, merlot en cabernet sauvignon. Naast deze bekende, Franse druivenrassen, wordt er in Chili ook de carménère verbouwd. Hierin is Chili uniek, bijna nergens ter wereld is het klimaat zo goed om van deze druifsoort een goede wijn te maken. Niet voor niets, heeft wijnland Chili hiermee zo’n 7.000 hectare aangeplant. Wijnen van de carménère lijken op die van de merlot, maar hebben de structuur van cabernet sauvignon. Ze zijn rond van smaak en hebben veel kleur. Een voorbeeld van een bekende wijn uit Chili is er één van wijnhuis Veramonte. Dit wijnhuis staat bekend om uitstekende kwaliteit en een uitgesproken smaak. Niet voor niets hebben de wijnen van Veramonte in het verleden diverse prijzen gewonnen en behoort ook de Veramonte Merlot Reserva tot de beste Chileense wijn.

Chileense wijn kopen

In ons assortiment vind je de beste Chileense wijn. Profiteer met Chili wijn van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en geniet van de intensiteit van diepe rode wijnen en de frisheid van Chileense witte wijnen. Wijn uit Chili is vaak sappiger, soepeler en fruitiger dan de Europese varianten. Als wijnliefhebber moet je dus zeker verschillende Chileense wijn proeven, om zelf te ervaren wat een zonovergoten klimaat kan doen voor de wijnbouw en de uiteindelijke smaak en het aroma van de wijn.