Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Chileense Chardonnay

Chardonnay wijn uit Chili staat bekend om zijn zachte en fruitige smaak. De tropische Chardonnay wijnen zijn niet meer weg te denken uit Chili.  Bestel Chardonnay uit Chili veilig makkelijk bij Dewijnconcurrent.nl. Staat jouw Chileense chardonnay die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Chileense wijn | Chileense witte wijn | Chileense rode wijn

Chardonnay houdt naam en faam van wijnland Chili hoog

Chileense wijnen zijn bij ons de meest gedronken wijnen afkomstig uit de nieuwe wijnlanden. Er wordt volop ingezet op Chardonnay die de naam en faam van houdt van Chili als wijnland bijzonder hoog houdt.

Chardonnay uit Chili

Deze opvallend romige, fris en fruitige witte wijn is meestal afkomstig van de chardonnay en de sauvignon druif. Deze Chileense topwijn is helder met een goudgele van kleur en vele groene aroma’s. Je proeft vooral allerlei tropische vruchten, veel citrus, witte perzik en peer. Deze droge witte wijn is er een met veel pit en een opvallend intense en romige afdronk.

Tegenpolen
Chardonnay en sauvignon zijn elkaars tegenpolen. Zeker het geval op het vlak van hun smaak. Gecombineerd brengen ze echter uitstekende witte wijn voort. Naast traditionele wijnlanden zoals Italië en Spanje, worden beide druivensoorten nu ook gemengd in nieuwe wijnlanden, op de eerste plaats in Chili. Chardonnay uit Chili heeft een grotere ‘rondheid’. Sauvignon blanc met zijn weldaad aan fruit en frisheid vult Chardonnay uitstekend aan. De Chardonnay druif zorgt voor de zachte en ronde smaak terwijl de sauvignon druif voor het frisse fruit zorgt.

Uitstekende Chardonnay’s
De Chardonnay wijnen afkomstig uit Chili kunnen met de Europese toppers uitstekend wedijveren. Dit Zuid- Amerikaanse land ligt geklemd tussen het ruige Andesgebergte. Deze ligging zorgt voor een schitterend klimaat, gekenmerkt door warme dagen met vele uren zonneschijn en kille nachten. Deze ideale omstandigheden zorgen voor een uitstekende rijping van de druiven die zalige Chardonnay wijnen met de hoogste kwaliteit voort brengen.