Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Chileense rode wijn

Steeds vaker worden er rode wijnen uit Chili van topkwaliteit geproduceerd. Door het warme klimaat zijn de omstandigheden in Chili ideaal om de perfecte rode wijn te ontwikkelen. De meestgebruikte druivensoorten voor Chileense rode wijnen zijn Carmanère, Merlot en natuurlijk Cabernet Sauvignon. Dewijnconcurrent.nl heeft een prachtig assortiment Chileense rode wijnen. Chileense rode wijn koop je makkelijk en veilig via Dewijnconcurrent.nl. Staat de rode wijn uit Chili die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Chileense wijn | Chileense witte wijn | Chardonnay uit Chili

Chili produceert rode wijn met beste prijs-kwaliteitsverhouding

Chili is als wijnland zeker niet meer het kleine broertje van enkele jaren geleden. Dit Zuid- Amerikaans wijnland ontwikkelde zich razendsnel, vooral bij de productie van rode wijnen. Van de nieuwe wijnlanden is Chili ongetwijfeld het meest succesvol, zeker wat de export op wereldvlak betreft. Chileense rode wijn is ook in Europa en zeker in Nederland erg populair. Niet in het minst door hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Van noord naar zuid
Met Coquimbo in het noorden, over Aconcagua, Central Valley en de zuidelijke regio telt Chili vier belangrijke wijngebieden. De Central Valley in het centrum telt de meeste wijnhuizen die prestigieuze topwijnen voortbrengen.

Rode wijnen uit Chili

Bij de productie van zijn rode wijnen liet Chili zich inspireren door de Franse Bordeaux wijnen. Daarbij maakt men vooral gebruik van blauwe druivenrassen zoals de Cabernet sauvignon, de Merlo en vrij recent kwam daar de opnieuw ontdekte carmenère bij. Aanvankelijk produceerde Chili zware en eerder minderwaardige wijnen. Deze waren hoofdzakelijk bestemd voor de weinig veeleisende thuismarkt. Daar kwam begin de 21 ste eeuw gelukkig verandering in. Nu blinkt dit Zuid- Amerikaanse land uit in de productie van rode kwaliteitswijnen, vooral het resultaat van blauwe druivenrassen. Chileense Cabernets vallen op door hun krachtige aroma’s van kruiden zoals eucalyptus en rijpe vruchten. Ze zijn vooral erg geconcentreerd en breed gestructureerd. Rode wijnen als product van de Carménère druif zijn dan weer fluweelzacht met sterke vegetale toetsen.

Ideaal klimaat
Chili heeft zijn succes als wijn producerend land in de eerste plaats te danken aan de combinatie van zijn uitstekend klimaat en zijn goede bodemstructuur. Vooral de afwisseling van zonnige dagen en koude nachten is ideaal voor het rijpen van de wijndruiven. De Chileense wijnboeren hebben geregeld met een tekort aan water af te rekenen, maar dan brengt het irrigatiewater uit het Andes gebergte de oplossing.