Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Chileense witte wijn kopen

In Chili worden diverse witte wijnen geproduceerd. Qua druivensoorten worden in Chili voornamelijk de Chardonnay en de Sauvignon blanc gebruikt. Beste Chileense witte wijn online bij Dewijnconcurrent.nl en profiteer van hoge kortingen en je kunt perfecte service verwachten. Zou je graag advies willen over Chileense witte wijn? Of heb je een specifieke vraag? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Chileense wijn | Chileense rode wijn | Chardonnay uit Chili

Chileense witte wijn

Witte wijnen uit Chili zijn volledig afgestemd op de wensen en de behoefden van de vele Europese wijnliefhebbers. Ze zijn vooral fris, zacht en fruitig en laten zich meestal gemakkelijk drinken. Vandaar de sterk groeiende populariteit deze witte wijnen waardoor Chili de meest bekende wijnproducent uit de nieuwe wijnwereld is.

Beste Chileense witte wijn

Voor de productie van zijn beste witte wijnen maken de Chileense wijnboeren vooral gebruik van befaamde druivenrassen zoals de Chardonnay en de Sauvignon Blanc.

  • Chardonnay: hier worden schitterende witte wijnen van gemaakt. Ook in de nieuwe wereldlanden en zeker in Chili is het de meest verbouwde druivenras. Die is onmisbaar in witte wijnen van het type Bourgogne. Deze druivensoort houdt zowel van een warm als van een meer koeler klimaat. Zijn smaak varieert van fris en fruitig tot tropisch en intens bij witte wijnen uit Chili. Als gevolg van zijn rijping in eikenhouten vaten proef je milde aroma’s van vanille, honing en/of hout
  • Sauvignon Blanc: is wereldwijd één van de meest geteelde witte wijn druiven. Sommige witte wijnen uit Chili zijn erg droog en sterk aromatisch met eerst milde aroma’s van buxus, paprika en vlier. Volledig gerijpt voegen zich daar passievrucht en kruisbes bij. In een later stadium proef je ook een vleugje meloen.

Chileense witte wijn bestellen

Geef je als wijnliefhebber de voorkeur aan witte wijn? Dan moet je ongetwijfeld kennismaken met witte wijn uit Chili. Een uitgebreid gamma Chileense witte wijnen in alle soorten en prijsklassen vind je ongetwijfeld bij De Wijnconcurrent waar je overigens alle soorten wijnen vindt uit zowel de traditionele als de nieuwe wijnlanden met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.