Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Chocolade wijn

Houd jij van wijn én van chocolade, dan kun je je hart ophalen aan chocolade wijn! Deze wijnsoort combineert het beste van twee werelden en is dus bij uitstek de ultieme wijn die je eens geproefd moet hebben. Wijnen met een chocolade smaak zijn vaak gemaakt van druifsoorten waarin je hinten van chocolade kunt proeven. Het kan ook dat de wijn is geblend met donkere, pure chocolade of is voorzien van een rijke chocoladesmaak. Natuurlijk doen deze speciale wijnen het erg goed als dessertwijn bij zoete toetjes. Dankzij de zoete smaak combineert chocolade wijn goed met nagerechten die even zoet zijn, en waarin chocolade, ijs of fruit is verwerkt. Maar ook kun je deze wijn met chocolade smaak erg goed drinken tijdens het diner. De wijn combineert namelijk prima met gegrilde of gerookte smaken. Drink hem bijvoorbeeld tijdens de barbecue, of combineer gerechten met chocolade en wijn bij kip of andere vleessoorten. Ook kun je chocolade wijn schenken bij een kaasplankje.

Rode wijn met Chocolade

Een rode wijn met chocolade smaak is donker van kleur en is aromatisch geurend. Rode chocolade wijn heeft een heerlijke zachte en romige smaak. Zo zijn er wijnen waarbij je bijvoorbeeld subtiele kersen en tonen van chocolade proeft. Ook zijn er wijnen met tonen van rijpe pruimen en zwarte chocolade. Hoe dan ook, heeft een wijn met chocolade smaak een verrassende, rijke combinatie van intense smaken. De wijn is lekker zoet van smaak zonder vermoeiend over te komen, het mondgevoel is soepel en rond. Sommige chocolade wijnen zijn mousserend, de bubbels maken deze chocolade wijnen extra bijzonder. Chocolade wijn is gekoeld erg lekker. Op deze manier komen de frisheid en de fruitsmaken goed tot hun recht, maar ook kan wijn met chocolade smaak goed op kamertemperatuur gedronken worden.

Chocolade wijn kopen

Ook bij de Wijnconcurrent.nl kun je heerlijke chocolade wijn kopen die zacht en romig van smaak is. Zo hebben we de Choco Rosso Frizzante in ons assortiment. Dit is een aromatische, mousserende zoete wijn in een mysterieuze donkere fles, die je als liefhebber van rode wijn en chocolade gewoon geproefd moet hebben. Een wijn met chocoladesmaak is natuurlijk super leuk om te drinken tijdens een gezellig avondje met vriendinnen, maar is ook een origineel cadeau voor een huwelijk of een jubileum. En wat dacht je van chocolade wijn kopen als cadeau voor je Valentijn op Valentijnsdag? Een echt romantisch geschenk waarvan je samen kunt genieten.