Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Franse wijn bestellen? 

De wijnconcurrent heeft een uitgebreid assortiment Franse wijnen. Frankrijk is al jaren het wijnland bij uitstek. Franse wijn staat bekend om zijn kwaliteit en is daarom al jaren erg populair onder de wijnliefhebbers. Franse wijn bestel je makkelijk en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Franse wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Franse witte wijn | Franse rode wijn | Franse Champagne | Wijnstreken Frankrijk | Dure Franse wijn

Franse wijn

Frankrijk is hét ultieme wijnland. Nergens anders ter wereld is er een land waar zoveel verschillende kwaliteitswijnen vandaan komen. Frankrijk heeft dit te danken aan de perfecte en gevarieerde natuurlijke omstandigheden, zoals de verschillende bodemsoorten en het goede klimaat. De meeste wijngaarden liggen in het zuiden en het midden van Frankrijk. Hier is het klimaat vooral warm en mediterraan, dankzij dit weertype rijpen de druiven niet te snel en ontwikkelen ze een goede balans tussen zuren en suikers. Verder hebben de Franse wijnboeren een enorme expertise in wijnbouw. Bekende wijnstreken zijn Bordeaux, Bourgogne en Champagne. Andere wijnstreken waar goede Franse wijnen vandaan komen, zijn Languedoc, Loire, Provence, Rhone en Elzas. Elke streek heeft zijn eigen ‘vin’ – wijn in het Frans – tot in perfectie ontwikkeld.

Franse wijnsoorten

Dankzij de diversiteit in bodemsoort en klimaat, biedt Frankrijk een grote verscheidenheid aan wijntypen en druivenrassen. De bekendste druivenrassen zijn wel de Sauvignon Blanc, Merlot, Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Bijna elke streek produceert wel rode, witte en roséwijnen. Toch loopt het aroma en de smaak van deze wijnen uiteen, niet alleen vanwege de gebruikte druifsoort, maar ook door de verschillende omstandigheden waarin de druif groeit. Omdat Franse wijn geproduceerd wordt onder strenge wijnwetgeving, zijn er drie kwaliteitsklassen. Zo is er ‘vin de table’ of ‘vin de France’, deze wijn is gemaakt van druiven zonder specifieke herkomst. Deze Franse wijn wordt dan ook wel beschouwd als de eenvoudigste. Naast deze eenvoudige klasse, is er ‘vin de Pays’, ook wel aangeduid als ‘IGP’: Indication Géograpique Protégée. Koop je zo’n Franse wijn, dan weet je zeker dat de wijn afkomstig is uit een bepaalde streek. Als laatste is er de categorie ‘AOC’: Appellation d’Origine Controlée. Deze kwaliteitswijnen voldoen aan strenge eisen wat betreft de wijngaarden, het snoeien van de wijnstokken, de verbouwingsmethode, de wijnbereiding en het etiket. Al deze wijnen worden gecontroleerd en geproefd voordat ze de markt op gaan.

Franse wijn bestellen

Ben je op zoek naar een lekkere wijn voor bij een diner of voor bij een kaasplankje, dan zit je met Franse wijnen altijd goed. Ga voor een streekwijn met karakteristieke eigenschappen wat betreft de smaak en het aroma, en je weet zeker dat je een goede wijn schenkt aan je gasten. Franse wijn kopen doe je gemakkelijk bij Dewijnconcurrent.nl. Wij zorgen voor een zorgvuldige en snelle levering, zodat je snel kunt genieten van lekkere Franse wijn!