Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Dure Franse wijn

Ben je op zoek naar exclusieve Franse kwaliteitswijnen dan ben je bij Dewijnconcurrent.nl aan het juiste adres. We hebben de betere en vaak wat duurdere Franse wijnen voor je op een rij gezet. Deze dure Franse wijnen behoren tot de beste wijnen uit Frankrijk. Staat de exclusieve Franse wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Franse wijn |  Franse witte wijn | Franse rode wijn | Franse Champagne | Wijnstreken Frankrijk

Exclusieve dure Franse wijnen

Het ultieme wijnland is Frankrijk. Dankzij een goede bodem en een geschikt klimaat, worden hier exclusieve Franse wijnen van veel verschillende druivenrassen geproduceerd. Door de grote expertise van wijnboeren en door strenge wijnwetgeving, komen er lekkere kwaliteitswijnen uit Frankrijk. Een dure Franse wijn komt vaak uit een bepaalde streek, heeft een kenmerkende smaak of voldoet aan eisen wat betreft de verbouwingsmethode en de wijnbereiding. Bekende regio’s waar exclusieve Franse wijnen vandaan komen zijn Bourgogne, Bordeaux, Provence en Champagne.

Beste Franse wijn

Koop je een dure Franse wijn die op het etiket wordt aangeduid als ‘AOP’, Appellation d’Origine Protegée, dan ben je verzekerd van een kwaliteitswijn. Wijnen uit deze hoogste klasse, voldoen namelijk aan strenge regels wat betreft het verbouwen van de druiven en de wijnproductie, en worden allemaal gecontroleerd en geproefd voordat ze worden gedistribueerd. Kwaliteitswijnen uit Frankrijk die aan minder strenge regels voldoen, vallen onder de categorie ‘IGP’, Indication Géographique Protegée. Bij deze categorie gaat het om wijnen uit een bepaalde regio en van een bepaalde druif. Natuurlijk zijn er ook exclusieve Franse wijnen die gemaakt zijn van meerdere druivenrassen. Deze blend wijnen zijn verrassend lekker dankzij een unieke smaak.

Dure Franse wijn kopen

Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld met exclusieve Franse wijnen uit verschillende Franse regio’s. Met deze kwaliteitswijnen uit Frankrijk geniet je van een complex aroma, een rijke smaak en een gebalanceerde afdronk. Perfect voor bij een Frans kaasplankje, een uitgebreid diner of om te schenken tijdens een feest. Online dure Franse wijn bestellen doe je bij Dewijnconcurrent.nl.