Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Franse rode wijn

Rode wijn uit Frankrijk behoort al jaren tot de beste rode wijnen van de wereld. Franse rode wijn wordt over heel de wereld gedronken door zijn kwaliteit en optimale smaak. Franse rode wijn bestel je makkelijk en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Heb je een vraag over Franse rode wijn of wil je graag wijnadvies neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0411-608881.

Franse wijn | Franse witte wijnFranse Champagne | Wijnstreken Frankrijk | Dure Franse wijn

Wat is Franse rode wijn?

Bekende blauwe druivenrassen waarvan Franse rode wijn wordt gemaakt, zijn merlot, cabernet sauvignon, pinot noir en shiraz. De druivenrassen worden soms geblend, maar ook zijn er rode wijnen uit Frankrijk die slechts van één soort afkomstig zijn. Een voorbeeld hiervan is Franse rode wijn uit de Bourgogne: deze wijn met ‘Bourgogne’ op het etiket, is volledig afkomstig van de druifsoort pinot noir. De druifsoort cabernet sauvignon groeit vooral in het zuiden van Frankrijk, en de merlot wordt vooral geproduceerd in Bordeaux, Languedoc en de Provence. Alle druiven hebben hun eigen kenmerken. Zo staat de cabernet sauvignon bekend om de dieprode kleur en krachtige smaak. Merlot of pinot noir zijn vaak wat zachter en soepeler van smaak omdat ze minder tannines bevatten.

Droge Franse rode wijn

De meeste Franse rode wijnen zijn droog: niet-zoet. Tijdens het gistingsproces zijn alle suikers omgezet in alcohol. Toch smaakt droge Franse rode wijn fruitig, en krijgt de wijn dankzij de druivenschillen veel smaak. Zijn er nog wel wat restsuikers in de wijn aanwezig, dan resulteert dit in een halfzoete Franse rode wijn. Naast extra smaak, geven de schillen van blauwe druiven de wijn tijdens het gistingsproces een rode kleur. Hoe langer ze tijdens dit proces aanwezig zijn in de most, hoe dieper de kleur.

Rode wijn uit Frankrijk bestellen

Of je nu op zoek bent naar droge Franse rode wijn, of halfzoete Franse rode wijn, wij hebben de lekkerste wijnen voor je geselecteerd. Franse rode wijn kopen doe je dus bij Dewijnconcurrent.nl!