Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Franse witte wijn

Franse witte wijn online kopen tegen super voordelige prijzen? Dan ben je bij Dewijnconcurrent.nl aan het juiste adres. Witte wijn uit Frankrijk wordt overal ter wereld geprezen om zijn kwaliteit en uitzonderlijke smaak. Dewijnconcurrent.nl heeft beste Franse witte wijnen voor jou op een rij gezet. Staat de witte Franse wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0411-608881.

Franse wijn | Franse rode wijn | Franse Champagne | Wijnstreken Frankrijk | Dure Franse wijn

Wat is Franse witte wijn?

In Frankrijk worden witte wijnen gemaakt van verschillende druivenrassen. Deze veelzijdigheid dankt het land aan een goede bodem en perfect klimaat. Franse witte wijnen worden gemaakt van het blanke sap uit druiven. Chardonnay en sauvignon blanc zijn de bekendste druifsoorten voor Franse witte wijn. Andere druivenrassen die in Frankrijk verbouwd worden zijn chenin blanc, viognier en sémillion. Verder zijn er druivenrassen die vooral in de Elzas worden verbouwd, zoals riesling, pinot gris en gewurztraminer.

Franse zoete en droge witte wijn

Franse witte wijn is er in droge en zoete varianten. Of de wijn droog of zoet is, hangt af van het gistingsproces. Zo kunnen alle suikers worden omgezet in alcohol, wat resulteert in een droge wijn. Worden niet alle suikers omgezet, dan blijven er restsuikers achter en is het resultaat een zoete witte wijn. De druifsoorten sauvignon blanc en chenin blanc zijn twee voorbeelden van wijnen waarvan zowel droge, als zoete Franse witte wijnen worden gemaakt. Verder is de smaak van Franse witte wijnen afhankelijk van het gebruikte druivenras en de regio. De ligging van de wijngaard heeft namelijk veel invloed op de uiteindelijke smaak van de druif en wijn. Zo heeft een wijn van de druifsoort chardonnay door een koel klimaat bijvoorbeeld de smaak van citrusvruchten, en door een warm klimaat de smaak van tropisch fruit.

Franse witte wijn bestellen

Wil je een Franse witte wijn kopen, en ben je specifiek op zoek naar een droge of zoete variant van een bepaalde druif, dan zit je bij Dewijnconcurrent.nl goed. Alle wijnen zijn gesorteerd op type en druifsoort, dat betekent dus makkelijk en snel goede Franse witte wijn bestellen.