Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Italiaanse dessertwijn

Doordat Italië al jaren behoort tot de beste wijnlanden ter wereld en er enorm veel wijn wordt geproduceerd hebben ze ook prachtige dessertwijnen. De Italiaanse dessertwijnen staan bekend om de kwaliteit en fruitige smaak wat perfect past bij een heerlijk dessert. Dessertwijnen zijn over het algemeen een wat zoetere wijnen en bestaan zowel in rode als witte wijnen. Dewijnconcurrent.nl heeft een aantal prachtige Italiaanse dessertwijnen in haar assortiment opgenomen. Bestel dessertwijn uit Italië wijnen makkelijk en veilig online via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Italiaanse zoete wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Italiaanse wijnItaliaanse rode wijn | Italiaanse witte wijn | Beste Italiaanse wijn | Italiaanse mousserende wijn

Wat is Italiaanse dessertwijn?

Italiaanse dessertwijn is natuurlijk heerlijk bij een zoet dessert. Maar óók als aperitief is een Italiaanse zoete wijn erg lekker. Zo is de combinatie van zoete witte wijn met ganzenlever een klassieker en combineert halfzoete wijn weer goed met een kaasplankje of een koude salade. Hoe dan ook, dessertwijn past goed bij toetjes die even zoet zijn als de wijn zelf, dit zorgt voor een goede balans tussen de smaken. Bij een dessert met chocolade ga je bijvoorbeeld voor een versterkte zoete wijn. En bij een dessert met fris, vers fruit, past een mousserende Italiaanse wijn erg goed.

Italiaanse zoete wijn

Italiaanse dessertwijnen zijn er in verschillende soorten. Er zijn ‘normale’ zoete wijnen waarbij er voor gekozen is om de druiven laat te oogsten, of waarbij tijdens het gistingsproces niet alle suikers zijn omgezet in alcohol. Ook zijn er mousserende dessertwijnen, of versterkte wijnen waarbij er extra alcohol is toegevoegd. Een voorbeeld van zo’n versterkte wijn, is de Italiaanse Marsala die in het westelijke deel van Sicilië wordt gemaakt. Deze typische dessertwijn is één van de ingrediënten van het klassieke Italiaanse dessert tiramisu. Een andere bekende Italiaanse dessertwijn komt uit het Chianti gebied, de vin santo. Deze Italiaanse zoete wijn wordt gemaakt van de witte druivenrassen trebbiano en malvasia.

Italiaanse dessertwijn bestellen

Italiaanse zoete wijn bestellen doe je gemakkelijk bij Dewijnconcurrent.nl. Wij hebben een assortiment met verschillende lekkere dessertwijnen, van halfzoet tot zoet. Elke fles wordt voor de verzending zorgvuldig ingepakt, zodat je verzekerd bent van een correcte levering.