Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Italiaanse rode wijn

Rode wijnen uit Italië behoren tot de beste rode wijnen van de wereld. Italië is een wijnland bij uitstek en er wordt veel rode wijn geproduceerd en gedronken. Italiaanse rode wijnen staan bekend om haar volle en fruitige smaak en absolute kwaliteit. . Dewijnconcurrent.nl beschikt over een mooi assortiment met prachtige Italiaanse rode wijnen. Bestel rode wijn uit Italië makkelijk en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Italiaanse rode wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Italiaanse wijn | Italiaanse witte wijn | Beste Italiaanse wijn | Italiaanse dessertwijn | Italiaanse mousserende wijn

Italiaanse rode wijn

Er is geen enkele regio in Italië waar men geen wijn verbouwd. Met zijn productie van ruim zeven miljoen hectoliter, is Italië de grootste wijnproducent ter wereld. In Italië vind je zowel rode als witte en mousserende kwaliteitswijnen.De hoge kwaliteit van al zijn wijnen heeft Italië onder meer te danken aan zijn uitzonderlijk klimaat. Dat wordt gekenmerkt voor warme dagen en eerder koele nachten. Dat zijn ideale omstandigheden voor het verbouwen van wijndruiven. Als gevolg van deze ronduit schitterende klimatologische omstandigheden zorgt dit voor een ideale rijping van de wijndruiven die zo uitsluitend kwaliteitswijnen leveren.

De belangrijkste wijngebieden van Italië

 De Italiaanse wijnboeren maken dan ook dankbaar gebruik van het schitterende klimaat dat er Italië heerst. De belangrijkste wijngebieden zijn:

  • In het noorden: in de regio Piëmonte en Lombardije
  • In midden Italië: in Toscane en Umbrië
  • In het zuiden: Campania Apulië, Puglia en in Calabrië
  • Op de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië

Italiaanse rode wijnsoorten

Een belangrijk wijngebied voor de productie van rode kwaliteitswijnen is Toscane in Midden- Italië. Naast zijn onovertroffen natuur en gastronomie is deze rijke toeristische regio wereldwijd bekend voor zijn verfrissende Chianti wijnen. Deze veel gedronken wijnsoort valt op door zijn robijnrode kleur met verfijnde fijne aroma’s viooltjes, vanille, kaneel en jam. Chianti is vooral lichte, frisse en zachte wijn. Ruim een derde van de Chianti’s is afkomstig van de Sangiovese-druif maar ook van Canaiolo en Trebbiano. De beste Chianti’s worden zijn afkomstig van de Toscaanse wijngaarden:

  • Chianti Classico: elegante, verfijnde en opvallend evenwichtige Chianti’s
  • Chianti Colli Fiorentini: krachtiger en intensiever dan de classico)
  • Chianti Rufina: meest volle en krachtig en krachtige wijn

Zuid-Italiaanse rode wijnen worden steeds populairder

Zuid- Italië produceerde lange tijd zogenaamde bulkwijnen maar daar is men nu gelukkig van afgestapt. De wijnboeren uit Zuid- Italië pakken nu meer en meer met regelrechte kwaliteitswijnen uit. Niet alleen met witte maar ook rode wijnen uit het zuiden van Italië worden van jaar tot jaar populairder Deze kwaliteitsinjectie heeft men vooral te danken aan het gebruik van plaatselijke druivenrassen zoals de greco en de fiano druif voor witte wijnsoorten. Rode wijnen uit het zuiden van Italië zijn op hun beurt afkomstig van de aglianico, de negro amaro en de primitivo druif.

Italiaanse rode wijn bestellen

Weet je als wijnliefhebber rode wijn te waarderen? Dan moet je zeker kennismaken met het uitgebreide gamma Italiaanse rode wijnen van De Wijnconcurrent , ze zijn met de meeste zorg en de allerbeste prijs-kwaliteitsverhouding samengesteld.