Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Italiaanse witte wijn 

In Italië worden diverse soorten witte wijn geproduceerd. Door het gevarieerde klimaat zijn de verschillen van Italiaanse witte wijnen enorm. Van fruitige witte wijnen tot droge witte wijnen, in Italië is alles te vinden. Door het gebruik van diverse druivensoorten hebben de Italiaanse witte wijnen een diverse karakter. Dewijnconcurrent.nl heeft de beste witte wijnen uit Italië in haar assortiment opgenomen. Bestel Italiaanse witte wijnen makkelijk en snel online via Dewijnconcurrent.nl. Staat de Italiaanse witte wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Italiaanse wijn | Italiaanse rode wijn | Beste Italiaanse wijn | Italiaanse dessertwijn | Italiaanse mousserende wijn

Italiaanse witte wijn

Van noord naar zuid en van oost naar west, overal in Italië wordt kwaliteitswijn gemaakt.
De belangrijkste wijngebieden van Italië zijn:

  • In het noorden: in de regio Piëmonte en Lombardije
  • In midden Italië: in Toscane en Umbrië
  • In het zuiden: Campania Apulië, Puglia en in Calabrië
  • Op de Italiaanse eilanden Sardinië en Sicilië

In Italië wordt wijn geproduceerd afkomstig uit de meest uiteenlopende klimaten. Dat gaat van uitgestrekte wijngaarden extreem droge en heuvelige landschappen tot op vruchtbare gronden dankzij het water afkomstig uit de Alpen. Er bevinden zich zelfs belangrijke wijngaarden op vulkanische ondergronden.

Zuid- Italië produceert vooral fris, fruitige en zoete witte wijn

Italianen kennen wat van wijndruiven verbouwen en kwaliteitswijnen produceren. Een voor een kwaliteitswijnen of het nu om rode, witte, rosé of mousserende wijnen gaat. Het schitterende klimaat van Italië is daar verantwoordelijk voor. Ben je een fan van frisse, fruitige en zoete witte wijn? Dan moet je zeker kennismaken met Italiaanse witte wijnen. Die zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de meest zuidelijke regio’s van Italië en vooral op het kleine eilandje Pantelleria. Hier wordt vooral de befaamde Moscato di Pantelleria DOC geproduceerd, een zoete witte dessertwijn.

Perfect huwelijk met snelle rijping

Deze muskaatwijn is afkomstig van de Alexandrië-druif. Dankzij het uiterst zonnige en zacht klimaat met eerder koelere nachten rijpt deze witte wijn razendsnel. Deze heldere en goudkleurige wijnen vallen op door hun sterk en doordringend aroma. Je herkent beslist gedroogd fruit, abrikoos en honing. Deze witte muskaatwijn wordt wereldwijd massaal gedronken en dan vooral als aperitief of dessertwijn. Met pruimen(taart) of blauwe kaas zorgt hij voor een perfect huwelijk.

Witte wijn uit Italië bestellen

De wijnconcurrent presenteert je een uitgebreid gamma witte wijnen uit Italië. Ben je op zoek naar witte kwaliteitswijnen uit Italië. Bij De Wijnconcurrent hebben ze daaraan alvast geen gebrek.