Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Malbec wijn

Malbec is een erg bekend druivenras in Argentinië voor rode wijn, maar komt oorspronkelijk uit het zuidwesten van Frankrijk. Een malbec wijn bestaat voor honderd procent bestaan uit malbec, maar ook wordt de malbec gebruikt in blend wijnen. Een voorbeeld van zo’n blend is malbec merlot. Deze combinatie wordt vooral met succes gemaakt in de Bordeaux.

Wat is Malbec wijn?

In Cahors maken ze van de malbec druif een hele dieprode, krachtige wijn, de zogenaamde ‘black wine’. De malbec druif heeft hier de benaming ‘côt’. Vooral in de achttiende eeuw was deze wijn uit Cahors wereldberoemd. Door de druifluis kwam hier een eind aan, waarna de wijngaarden in Cahors pas in de tweede helft van de twintigste eeuw er weer bovenop kwamen.

Inmiddels moet deze ‘zwarte wijn’ uit Cahors, met aroma’s van drop, bessen en jam, concurreren met de, volgens velen, beste malbec wijn uit Argentinië. Hier is het malbec druivenras namelijk nummer één, in het land is dan ook maar liefst 30.000 hectare aangeplant met de malbec. Deze malbecs zijn van goede kwaliteit en zijn kruidiger en soepeler van smaak dan de Franse malbec wijnen. Naast Frankrijk en Argentinië, produceert ook Chili zeer goede malbec wijnen.

Malbec druif kenmerken

Karaktervol met smaken van pruimen, bramen en kersen. Dat zijn de belangrijke kenmerken malbec. De wijn kan goed rijpen op de fles. Typerend voor een Argentijnse is dat de malbec fluweelzacht is, terwijl de Franse versie uit Cahors tanninerijk en robuust is.

Malbec wijn kopen

Voor de beste malbec wijn kun je terecht bij Dewijnconcurrent. Bij ons koop je wijn van de malbec druif uit Argentinië en Frankrijk. Zo hebben we in ons assortiment de topwijn Trapiche Terroir Finca Ambrosia Malbec 2010. Deze Argentijnse wijn is door Robert Parker zelfs beoordeeld met 94 punten! Een heerlijke rode wijn met intense aroma’s van donker, rood fruit en tonen van rook.