Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Mousserende wijn

Mousserende wijn is dankzij de fijne mousse een goede keuze om iets mee te vieren. De wijn ziet er feestelijk uit in het glas dankzij de opstijgende bubbeltjes en is dus perfect om mee te toasten tijdens een jaarwisseling, een jubileum, een geboorte of een romantisch ontbijt. Bekende mousserende witte wijn is champagne. Deze mousserende wijn is altijd Frans en komt uit de Franse regio Champagne. Een bekende Italiaanse mousserende wijn is prosecco. Deze mousserende witte wijn wordt gemaakt van de prosecco druif en is erg lekker om koel te drinken bij een visgerecht, een salade of als aperitief. Wil je geen Franse champagne schenken, dan is deze licht mousserende Italiaanse wijn een prima alternatief omdat deze vaak wat fruitiger en frisser is dan champagne.

Wat is mousserende wijn

Mousserende wijn is wijn die mousseert, de wijn bevat dus bubbels. Deze bubbels worden veroorzaakt door koolzuurgas dat vrijkomt als de fles wijn wordt geopend en dat zich uit in kleine bubbeltjes. Deze belletjes zijn tijdens het productieproces ontstaan door een tweede gisting op de fles. Tijdens deze gisting wordt een mengsel van suiker en gist toegevoegd aan de wijn en lost het koolzuurgas op in de wijn. Mousserende wijn betekenis is dus een wijn die veel bubbels kan hebben, maar die ook half mousserend kan zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij licht mousserende Italiaanse wijn, die ook wel wordt aangeduid met frizzante.

Mousserende witte en rode wijnen

Naast de bekende mousserende witte wijn champagne en prosecco, bestaat er ook mousserende rode wijn. Deze wijn wordt ook wel rosé champagne of pink champagne genoemd, en is iets fruitiger dan de witte variant. Deze wijn is niet alleen speciaal vanwege de bubbels, maar vooral vanwege de roze kleur. Mousserende rode wijn met een lichtere tint smaakt iets droger en wijn met een diepere roze kleur kan wat fruitiger of zoeter smaken. Ga je voor rosé champagne, dan gaat het om Franse champagne die is gemengd met rode wijn uit de champagnestreek. Schenk mousserende rode wijn eens tijdens een gezellige avond met vriendinnen, of doe deze wijn cadeau op Valentijnsdag!

Mousserende wijn bestellen

Bij ons heb je een ruime keuze aan mousserende wijn. Voor als je denkt, wat is mousserende wijn eigenlijk, en het gewoon eens wilt proberen, of voor als je op zoek bent naar een specifieke mousserende witte wijn of een mousserende rode wijn, bieden wij een ruime keuze.