Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Muscat wijn 

Muscat wijn is een zoete, witte wijn waarvoor de muskaatdruif wordt gebruikt. Deze muscat druiven zijn ovaal van vorm en hebben een groengele of ambergele kleur. In Spanje komt de druif vooral voor in Málaga en Valencia. Hier wordt de druif aangeduid met de naam moscatel. In Italië is de muscat druif bekend onder de naam moscato en in Duitsland als muskateller.

Er zijn wel tweehonderd verschillende soorten muskaatdruiven. Zo is er de ‘muscat d’Alexandrie’, een soort die in Zuid-Afrika bekend staat als ‘Hanepoot’. Bekende Franse wijnen van het druivenras muscat, zijn de ‘muscat de Rivesaltes’ uit de regio Roussillon en de ‘muscat de Beaumes-de-Venise’ uit de regio Vaucluse. De muscat druif die kwalitatief tot één van de beste wordt gerekend, is de ‘muscat blanc à petits grains’.

Muscat wijn kan droog, zoet of versterkt zijn. Een versterkte muscat is intens van smaak en past goed bij desserts. Ook wordt er van muskaatdruiven mousserende wijn gemaakt. Bekend is de Italiaanse schuimwijn uit de noordwestelijke Italiaanse regio Piemonte. Hier wordt gebruik gemaakt van de bekende en kwalitatieve druifsoort ‘muscat blanc à petits grains’. Deze mousserende wijn is in een lichtbruisende variant verkrijgbaar onder de naam Moscato d’Asti en in een schuimwijn onder de naam Asti Spumante.

Smaak van muscat wijn

De muscat druif heeft een hoog suikergehalte. Muscat wijnen zijn daarom dan ook karakteristieke, aromatische wijnen met een bloemrijke geur en een kenmerkende volle, zoete smaak. Omdat het druivenras moscato zoete witte wijn oplevert, combineert een moscatel wijn goed met nagerechten als toetjes, ijs of vruchten. Voor een goede balans tussen de smaken zorg je dat het dessert even zoet is als de wijn. De smaak van moscatel wijn roept een directe associatie op van druiven, dit als één van de weinige wijnen! Andere smaken die je kunt herkennen in muscat wijn zijn witte bloemen of citrusfruit.

Muscat wijn bestellen

Bestel bij ons gemakkelijk online een goede muscat wijn. Bijvoorbeeld eentje uit Zuid-Afrika, de Buitenzorg Moscato. Deze heerlijke moscato zoete witte wijn smaakt naar bloemen en honing. Niet alleen bij desserts is deze muscat wijn erg lekker, maar ook bij lichte voorgerechten smaakt hij erg goed. Alle flessen wijn verzenden wij snel en worden al binnen één tot twee werkdagen thuisbezorgd.