Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Domaine Paul Mas

De Franse wijnbouwer Paul Mas is zeker geen onbekende voor al diegenen die kwaliteitswijnen weten te waarderen zonder zich daarvoor blauw te moeten betalen. Paul Mas onderscheidt zich van de concurrentie door het maximale behoud van de typische regionale bodemstructuur en van het klimaat van de regio waar zijn wijngaarden zich bevinden.

Nu één eeuw geleden startte August Mas 9 hectare wijngaarden als wijnbouwer. Hij koos daarvoor een domein met een oppervlakte van ruim negen hectare gelegen in de Franse Midi. Zijn zonen Raymond en later Paul kregen op hun beurt de microbe van het verbouwen van wijn te pakken. Het waren zij die het werk van hun vader verderzetten en het oorspronkelijke domein verder uitbouwden tot een totale oppervlakte van nu maar liefst 220 hectare. Nu is het de beurt aan Jean- Claude Mas om het werk van zijn voorgangers verder te zetten.

Wijnhuis Paul Mas

De meeste wijngaarden vormen één blok, maar dat is bij de wijnfamilie Mas duidelijk niet het geval. Hun wijngaarden liggen allemaal dicht bij elkaar. Op die manier willen ze zowel het typische klimaat als de bodemstructuur van de Franse Midi zoveel mogelijk in hun wijnen weerspiegelen. Het volledige domein wordt gevormd door vijf min of meer afzonderlijke domeinen. Die bevinden zich op wandelafstand van Carcassonne midden de Languedoc in de beschermende vallei van de Aude. Zo genieten ze maximaal van het zachte Middellandse Zee klimaat dat daar heerst.

Soorten Paul Mas wijnen

De familie Mas wil ook de typische eigenschappen van de verschillende druivenrassen maximaal behouden. Men wil daarmee ook zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de hedendaagse wijnliefhebber. Die tonen steeds meer hun voorkeur voor fruitige wijn met een mooie kleur, geur en smaak. Tot het gamma kwaliteitswijnen van Domaine Paul Mas behoren zowel rode als witte en rosé wijnen. De blikvangers van het Domaine Paul Mas:

  • De chardonnay: is goudkleurig met licht gele tinten. Tropisch fruit waaronder zoals ananas en limoen overheersen. Daarnaast proef je ook hazelnoot, vanille en geroosterd brood. Het betreft hier een chardonnay met tegelijk een rijke en zachte afdronk.
  • De Merlot: met een kleur die varieert van paars naar rood valt deze Merlot op door zijn fruitige aroma’s van donker fruit waaronder vooral kruidige zwarte bessen en pruimen. Het is een volle en soepele Merlot met zachte tannines met een vage toets van vanille als resultaat van zijn typische houtrijping
  • Paul Mas Valmont rosé: is opvallend fris en fruitig met een rijke en zachte smaak. Niet té zoet is dit een rosé voor iedere dag. Intense aroma’s van kersen en bloemen overheersen. Deze rosé van Domaine Paul Mas gaat uitstekend samen met schaal- en schelpdieren zoals garnalen, maar je serveert hem even goed bij alle visgerechten, bij zelf gemaakte salades en koude schotels.

Paul Mas wijn online bestellen

De Wijnconcurrent heeft een uitgebreide keuze aan kwaliteitswijnen rechtstreeks afkomstig van Domaine Paul Mas. Weet je een karaktervolle en betaalbare wijn te waarderen? Maak dan zeker kennis met De Wijnconcurrent.