Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Pinot Grigio (Gris)

De Pinot Grigio is een druif die als één van de weinige heel goed combineert met pittige, exotische gerechten uit de Oosterse keuken. Het zoete van de druif, dat van nature aanwezig is, is een prima tegenhanger van hete pepers. Verder passen de exotische aroma’s van de pinot grigio druif goed bij ingrediënten als gember en kokos.

Het druivenras pinot grigio is populair geworden dankzij het succes van deze Italiaanse wijn. Deze Italiaanse pinot grigio wijnen zijn droger, lichter en frisser van smaak dan de bekende Franse pinot gris wijnen uit de Elzas, die zoeter van smaak zijn. Hier in Frankrijk staat de pinot grigio druif bekend als de pinot gris, in Duitsland staat de druif bekend als ruländer of grauburgunder en de Hongaren kennen de druif onder de naam szürkebarat.

Pinot Grigio druif

Omdat de pinot grigio druif van nature rijk is aan suiker en weinig zuren bevat, wordt deze druif vooral in koelere streken geteeld. Naast in Frankrijk en Italië, wordt deze druif dus aangeplant in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië. Toch kan de teelt van deze druif lastig zijn, want de compacte trossen zijn kwetsbaar voor rotting door teveel regenwater.

Pinot Grigio rose

De pinot gris is familie van de blauwe pinot noir druif en de chardonnay druif. Officieel wordt de pinot gris als een wit druivenras gezien. Toch variëren de schillen in kleur van grijsblauw tot bruinroze. Soms komen in één tros zelfs meerdere kleuren terug. Van de pinot grigio druif kan ook rosé worden gemaakt. Deze pinot grigio rosé wijnen hebben dan wel een lichte kleur omdat de druivenschillen dus weinig kleurstof bevatten. Wat betreft de kleur van witte wijn, heeft een Franse pinot gris uit de Elzas een volle, gele kleur en heeft de Italiaanse pinot grigio wijn een lichtere, wittere kleur.

Pinot Grigio wijn bestellen

Wil je een goede wijn pinot grigio of pinot gris proeven, zoals de pinot grigio delle venezie of de pinot grigio blush, bestel dan online een lekkere pinot grigio zoet of droog bij Dewijnconcurrent.nl. In ons assortiment vind je heerlijke, fruitige Italiaanse pinot grigio droog.