Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Droge rode wijn online bestellen?

De meeste rode wijnen zijn droog tot licht droog. Dewijnconcurrent.nl heeft een prachtig assortiment droge rode wijnen van goede kwaliteit. Bestel droge rode wijn makkelijk en veilig en profiteer direct van hoge staffelkortingen. Staat de wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via 0411-608881.

Rode WijnZoete rode wijn | Goede rode wijn | Fruitige rode wijn | Rode wijn aanbiedingen

Wat is droge rode wijn?

De meeste rode wijnen zijn zogenaamde stille wijnen. Deze wijnen bevatten geen koolzuur omdat deze volledig uitgegist zijn en tot rust gekomen zijn. Rode wijn is in tal van soorten verkrijgbaar en afkomstig uit alle windstreken van over de gehele wereld. Het grootste gedeelte van de rode wijnen heeft het etiket droog. Bij de droge rode wijn is bijna al het suiker tijdens de gisting omgezet in alcohol. Dat heeft als betekenis dat de wijn droog is en nauwelijks nog rest suiker bevat.

Droge rode wijnsoorten

Droge rode wijnsoorten zijn in veel variëteiten verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor droge rode wijnen uit Italië of Spanje, maar kunt u ook kiezen voor Zuid-Amerikaanse of Zuid-Afrikaanse wijnen. Neem bijvoorbeeld de Spaanse Rioja wijnen, die een stevige smaak hebben. Ook de Italiaanse Barolo wijnen zijn een goed voorbeeld van een lekkere droge rode wijn. Een goede droge rode wijnsoort vinden die het beste bij u past moet dan ook geen enkel probleem zijn. Zo kunt u altijd de perfecte droge rode wijn vinden wanneer u een diner houdt voor uw vrienden of familie.

Verschil droge en zoete rode wijn

Bij droge rode wijnen wordt bijna al het suiker tijdens de gisting omgezet in alcohol en worden deze wijnen als droog bestempeld. Bij zoete rode wijn is het tegenovergestelde het geval. Er is dan zoveel suiker aanwezig in de druiven, dat deze tijdens het gistingsproces niet volledig kan worden omgezet. Door de aanwezigheid van deze restsuiker is de wijn ook zoeter van smaak. Een andere manier om tot zoete rode wijn te komen is door meer alcohol toe te voegen. Daardoor zal de gisting eerder stoppen en zal er meer restsuiker over blijven. Dit proces is ook vaak terug te zien bij port.

Droge rode wijn bestellen

Bij Dewijnconcurrent.nl vind u een groot assortiment aan wijnen die u kunt bestellen. Bent u op zoek naar een droge rode wijn uit een bepaald continent of land, dan bent u bij wijnconcurrent aan het juiste adres. Met grote zorgvuldigheid is het wijnassortiment samengesteld, waarbij de wijnen afkomstig zijn uit diverse landen. Grote kans dat u, uw favoriete droge rode wijn dan ook kunt bestellen. Door de breukgarantie bent u ervan verzekerd dat de wijnen veilig worden verzonden. Het bestellen van droge rode wijnen is dan ook snel en eenvoudig online geregeld. Bestel vandaag nog uw favoriete droge rode wijn!