Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Fruitige rode wijn

Fruitige rode wijn zijn over het algemeen vriendelijke en soepele wijnen die op elke gelegenheid gedronken kunnen worden. Om fruitige rode wijnen te produceren wordt gebruikt gemaakt van grotere druiven met een dunne schil. Deze druiven geven een maximale hoeveelheid sap af en weinig tannine. Hierdoor wordt de wijn fruitig en zacht en zijn deze wijnen echte allemansvrienden. Bestel fruitige wijn makkelijk en snel bij De Wijnconcurrent. Staat de fruitige rode wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via telefoonnummer 0411-608881.

Rode wijn | Zoete rode wijn | Droge rode wijn | Goede rode wijn Rode wijn aanbiedingen

Wat is fruitige rode wijn?

Fruitige rode wijn is in Nederland erg populair, maar wat verstaat men nu eigenlijk onder fruitige rode wijn? Zoals de naam het laat vermoeden, hebben al deze wijnen meestal een licht fruitig karakter. Ze bevatten weinig of geen tannines en zuren. Het zijn ‘recht toe, recht aan’ wijnen zonder een al te complexe smaak. Ze worden dan ook niet gerijpt op eikenhout, zoals dat met de meeste rode wijnen wel het geval is. De meerderheid van deze fruitige rode wijn heeft de verfrissende smaak van zomerfruit zoals aardbeien, allerlei soorten bessen en frambozen.

Volle fruitige wijnen

Volle fruitige wijnen zijn soepel en flexibel en worden geproduceerd volgens de methode Macération Carbonique. Dat maakt dat zo weinig mogelijk tannines en zuren in deze soepele fruitige rode wijn terecht komen. Toch blijft het sappige karakter van de gebruikte druivensoort integraal bewaard. Deze verfrissende wijnen zijn soepel en flexibel en laten zich snel drinken. Fruitige wijn uit diverse landen is zeker geen bewaarwijn. De hedendaagse wijnliefhebbers laten steeds meer hun voorkeur blijken voor pure, natuurlijke en eerlijke wijnen zonder toevoegingen en met een licht fruitig karakter en afdronk. Deze wijnen zijn uitstekend geschikt voor zowat alle gelegenheden. Het gaat hem dus in de meeste gevallen om soepele, flexibele en erg jonge wijnen. Soepele fruitige rode wijnen passen ook uitstekend bij eenvoudige en zomerse gerechten zoals allerlei verfrissende salades, alle soorten pizza ‘s, pasta’s, deegwaren, rijst en tapas uit de wereldkeuken.

Fruitige rode wijn bestellen

Bij Dewijnconcurrent.nl vind je een uitgebreid gamma aan kwaliteitswijnen die je gemakkelijk online en dus van thuis uit kunt bestellen. Dat is uiteraard ook voor het bestellen van fruitige rode wijn het geval. Die kies je hier dus vanuit je luie zetel. Zoek je naar soepele of volle fruitige wijn met een bepaald smaakprofiel en afkomstig uit een bepaald wijnland of continent? Dan ben je bij Dewijnconcurrent beslist aan het goede adres. Zijn uitgebreid aanbod wordt met de meeste kennis en de grootste zorg samengesteld. Daarbij heeft men zeker ook oog voor wijnen uit de meest diverse wijnlanden. Je zal hier je favoriete fruitige rode wijn zeker ontdekken. Alle wijnen worden door Dewijnconcurrent met de meeste zorg en de grootste veiligheid verzonden. Daar staat zijn exclusieve breukgarantie borg voor. Dankzij zijn handige en gebruiksvriendelijke website is het online bestellen van alle soorten wijnen en dus ook van fruitige rode zo gebeurd.