Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Goede rode wijn online kopen?

Op deze pagina hebben we de beste rode wijnen voor jou geselecteerd. Goede rode wijnen hebben vaak een bijzonder hoog aantal Parkerpunten. Daarnaast vallen de rode wijnen op deze pagina in de categorie goed tot zeer goed. Omdat deze wijnen met de hoogst mogelijke zorg zijn geproduceerd zijn de goede rode wijnen qua prijs hoger dan de gemiddelde wijnen maar dat proef je ook terug in de smaak.

Rode wijn | Zoete rode wijn | Droge rode wijn |  Fruitige rode wijn | Rode wijn aanbiedingen

Wat is goede rode wijn?

Een goede rode wijn is te herkennen aan kenmerken als geur, smaak, kleur en textuur. Toch is het nog niet zo makkelijk om een goede wijn te herkennen – maar het is wél te leren. Door veel verschillende rode wijnen te proeven, ontwikkelt u smaak én voorkeur.
De geur van rode wijn komt vrij als u de wijn in het wijnglas walst. Hoe meer geuren van fruit of kruiden u kunt onderscheiden, hoe meer karakter de wijn heeft. Kijk tijdens het walsen ook naar de kleur van de wijn. Deze kleur dankt rode wijn aan de kleurstoffen van de schil van blauwe druiven. Jonge wijnen zijn vaak wat lichter van kleur en oudere wijnen zijn vaak wat donkerder van kleur.

De smaak van rode wijn is afhankelijk van veel factoren, zoals het type druif, de streek en de gisting. Bekende druivensoorten voor rode wijn zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz en Pinot Noir. Belangrijk voor de smaak is ook de aanwezigheid van tannines. Hoe langer de druivenschillen, pitten en steeltjes in de wijn gisten, hoe donkerder de wijn en hoe meer tannine. Wijnen met duidelijk aanwezige tannines hebben vaak een stevig mondgevoel waarbij de afdronk langer duurt, en zijn intens en vol van smaak.

Parkerpunten en Wine Spectator

Om te helpen bij het kiezen van een goede rode wijn, zijn er verschillende, onafhankelijke recensenten. Zo is er het puntensysteem van Robert Parker. Deze Amerikaanse wijnrecensent proeft meer dan duizend wijnen per jaar en kent deze punten toe op een schaal van 50 tot 100, waarbij wijnen met meer dan 90 punten behoren tot de allerbeste ter wereld.
Naast de Parkerpunten, is er ook het lifestyle magazine Wine Spectator dat per jaar meer dan driehonderdduizend wijnen blind test. De beoordeling van veel wijnen is online op hun site te vinden.

Goede rode wijn onder 10 euro

Bedenk dat een kwalitatieve rode wijn echt niet altijd heel duur hoeft te zijn. Uiteindelijk gaat het vooral om smaak, úw smaak. Zo wijst Robert Parker er op dat er geen vervanging bestaat voor de eigen waarneming en dat er ook geen betere leermethode bestaat over wijn dan de wijn zélf te proeven.

Goede rode wijn bestellen

Wilt u goede rode wijn kopen, dan bestelt u bij Dewijnconcurrent.nl. Speciaal voor u selecteren wij de beste kwaliteitswijnen. Bij ons bent u altijd verzekerd van de beste prijs en van een goede levering, uw wijn wordt netjes ingepakt en veilig verstuurd.