Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Droge Rosé

Droge rosé bevat weinig tot geen suikers waardoor het meestal een erg verfrissend karakter heeft. Dewijnconcurrent.nl heeft de lekkerste droge rosé wijnen voor je op een rijtje gezet. Bestel droge Rosé makkelijk en snel. Staat de rosé die je zoekt er niet tussen? Neem dan even telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 0411-608881.

Rosé | Zoete rosé | Rosé champagne | Rose prosecco | Rosé aanbieding

Wat is droge rosé?

Rosé wijn is erg lekker om te drinken tijdens zomerse dagen. Omdat ze koel worden gedronken, is rosé heerlijk verfrissend. Niet voor niets is deze wijn erg populair in de warme, Franse wijnstreek de Provence. Net zoals bij rode en witte wijn het geval is, is rosé wijn verkrijgbaar in droge – niet-zoete – én zoete varianten. Een droge rosé is fris en fruitig en komt vooral uit Europa. Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Portugal zijn relatief gezien grote producenten van droge rosé. Deze rosé droog bevat weinig restsuikers, ze zijn tijdens de gisting namelijk omgezet in alcohol. Bij licht droge rosé zijn nog wel wat restsuikers aanwezig, deze variant is dus iets zachter van smaak.

Beste droge rosé

Rosé wijn is geen mengsel van rode en witte wijn, maar is net als de witte en rode variant, een wijn met een aparte wijnbereiding. Anders dan bij rode wijnen, worden bij rosé wijnen de druivenschillen slechts kort meegenomen tijdens het gistingsproces. Hoe langer deze schillen tijdens het gistingsproces aanwezig zijn, hoe dieper de kleur, en hoe krachtiger de smaak. Rosé maken vergt vakmanschap, want zodra de wijnboer tevreden is over de smaak en de tint, worden de schillen van het sap gescheiden. Rosé droog is heerlijk fruitig, licht van smaak en heeft aangename tannines.

Droge rosé kopen

Rosé wijn wordt heel veel in Frankrijk gedronken. Ga je dus voor een Franse rosé droog, dan heb je bijna altijd een hele goede fles te pakken. Rosé droog is een jonge wijn, het is dus niet zo dat een fles van een paar jaar oud, beter is. Na opening drink je droge rosé binnen enkele dagen op. Doordat rosé droog dus een jonge wijn is, is deze variant van wijn in vergelijking met rode wijn vaak goedkoper. Voor ongeveer tien euro heb je al een hele goede rosé. Bij Dewijnconcurrent.nl hebben we een mooi assortiment van droge rosé en licht droge rosé voor je samengesteld.