Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Rosé champagne 

Rosé Champagne is een heerlijk fruitig en feestelijke drank. Rosé champagne is wat zeldzamer dan gewone champagne en valt daardoor in een hoger segment. Bestel Rosé champagne veilig en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Staat de rosé champagne die je zoekt er niet tussen? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 0411-608881 en dan kijken we samen welke rosé champagne jij moet hebben.

Rosé | Droge rosé | Zoete rosé | Rose prosecco | Rosé aanbieding

Wat is Rosé champagne?

Rosé champagne combineert het beste van twee werelden. Het is namelijk mousserend én heeft een mooie roze kleur. Deze speciale champagne is dan ook wel bekend onder de naam ‘champagne pink’. De kleur van rosé champagne kan verschillende tinten roze hebben, variërend van licht en bleek tot diep en donker. Vaak is het zo dat een rosé champagne met een lichtere tint wat droger smaakt. Een diepere roze kleur kan wat fruitiger of zoeter smaken. Een goede rosé champagne heeft altijd een fris en sprankelend karakter.

Soorten Rosé champagne

Ga je voor een rosé champagne, dan kun je kiezen uit verschillende soorten. Er zijn namelijk twee manieren om deze champagne pink te maken. De eerste is door mousserende witte wijn te mengen met een deel rode wijn, die afkomstig is van de druivensoort pinot noir of pinot meunier. Deze methode mag alleen worden toegepast bij wijnen uit de Franse Champagnestreek, dit is zelfs wettelijk bepaald. Een andere methode om champagne pink te maken, is door de schillen van de druifsoort pinot noir tijdens het gistingsproces bij de kleurloze most te voegen. Door dit kort te doen, krijgt het sap een mooie roze kleur. Welke methode er ook wordt toegepast, deze champagnesoort is de moeilijkste om te produceren. Bij het mengen met rode wijn is het namelijk de kunst om het sprankelende karakter niet verloren te laten gaan. En bij het toevoegen van druivenschillen aan het gistingsproces, is er het risico dat de champagne een bittere nasmaak krijgt.

Rosé champagne bestellen

Bestel fruitige champagne rosé bij Dewijnconcurrent.nl. Wij verpakken de flessen altijd zorgvuldig en zorgen voor een snelle levering. Geniet van fruitige champagne rosé als aperitief voor de maaltijd, toast ermee ter ere van een speciale gebeurtenis, of schenk het tijdens een romantisch ontbijt of diner. Droge rosé champagne, ook wel brut genoemd, past heel goed bij vleesgerechten. Wil je liever een iets zoetere variant, dan ga je voor rosé champagne demi-sec. Deze zoete champagne pink is ook perfect voor een gezellige avond met vriendinnen. Wanneer je het ook drinkt, rosé champagne maakt het moment nog specialer.