Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Rosé Prosecco

Rosé prosecco is een rosé gemaakt van de Italiaanse witte druivensoort Glera. Dewijnconcurrent.nl heeft een aantal prachtige rosé prosecco wijnen in haar assortiment. Bestel rosé prosecco makkelijk en snel online via Dewijnconcurrent.nl. Staat de rosé prosecco die je zoekt er niet tussen? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 0411-608881 en dan kijken we samen welke prosecco rosé het meest geschikt is.

Rosé | Droge rosé | Zoete rosé | Rosé champagne | Rosé aanbieding

Wat is Rosé Prosecco?

Heb je iets te vieren, dan zijn bubbels onmisbaar. Een heel geschikt alternatief voor rosé champagne, is mousserende Italiaanse rosé. Deze wijn is namelijk aantrekkelijk geprijsd, én is bijzonder lekker. Rosé prosecco is fris, zeer fruitig en heeft een aangename bubbel. Of je nu van echt bruisend houdt, of van fijn sprankelend, de keuze is aan jou. Rosé prosecco is namelijk verkrijgbaar in twee soorten: frizzante of spumante. Bij een frizzante variant zijn er minder bubbels aanwezig dat bij een spumante. Bij deze laatste vindt de tweede gisting op de fles langer plaats, wat zorgt voor een fijnere bubbel. Dankzij deze minuscule belletjes heeft spumante prosecco rosé een verfijnd mondgevoel.

Verschil rosé Prosecco en rosé champagne

Oorspronkelijk wordt prosecco gemaakt van de Italiaanse druivensoort Prosecco. Deze druif is echter wit en hier kan geen rosé prosecco van worden gemaakt. Daarom is rosé prosecco vaak een blend van de prosecco druif samen met een andere druifsoort. In sommige gevallen wordt de prosecco gemengd met roséwijn, bijvoorbeeld van de druif Cabernet Sauvignon. Bij het maken van rosé prosecco vindt er een tweede gisting plaats in roestvrijstalen vaten. Dankzij deze methode kan op een relatief goedkope manier een goede mousserende wijn worden gemaakt. Het verschil met rosé champagne, is allereerst dat deze Frans is en bij rosé prosecco gaat het om Italiaanse rosé. Verder wordt bij het productieproces van rosé champagne vaak champagne gemend met rode wijn die uit de Champagnestreek afkomstig is. Rosé champagne is kostbaarder om te maken, en hier is de prijs dan ook naar.

Rose Prosecco kopen

Rosé prosecco is in veel varianten verkrijgbaar. Naast de hoeveelheid bubbels, kies je voor een droge of zoete variant. Verder kan de fruitigheid en frisheid verschillen. Koop rosé prosecco online bij Dewijnconcurrent.nl voor een feest, of voor een girls night out.