Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Zoete Rosé

Zoete rosé is erg populair en wordt steeds vaker gedronken. Dewijnconcurrent.nl heeft een mooi assortiment halfzoet tot zoete rosé wijnen. Rosé bestel je makkelijk en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Staat de zoete rosé die je zoekt er niet tussen? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 0411-608881 en dan kijken we samen welke zoete rosé jij moet hebben.

Rosé | Droge rosé | Rosé champagne | Rose prosecco | Rosé aanbieding

Welke rosé is zoet?

Rosé waarbij tijdens het gistingsproces niet alle suikers zijn omgezet in alcohol, is zoet van smaak. De wijn bevat dan namelijk nog natuurlijke restsuikers en hierdoor smaakt deze variant van rosé heerlijk zoet en fruitig. Ben je op zoek naar een minder zoete rosé, dan is halfzoete rosé aan te raden. Deze halfzoete rosé is iets frisser van smaak dan rosé zoet. Zoete rosé wijn komt vooral uit landen buiten Europa. De kleur van rosé kan verschillen van licht of bleek, zoals zalmroze, tot diepere kleuren roze. Deze kleur krijgt rosé door de druivenschillen die kort worden gevoegd bij het proces van gisting. Hoe langer de schillen aanwezig zijn, hoe dieper de kleur én hoe krachtiger de smaak. Een rosé zoet is dus geen mengsel van witte en rode wijn, maar is een wijn met een aparte wijnbereiding.

Lekkere zoete rosé

Rosé kan in zoetheid verschillen, maar ook in fruitigheid. Bij een lekkere rosé zoet denk je al snel aan een diep roze wijn met een zoete geur van rood fruit. De smaak van heerlijk zoete rosé is mild, zacht, met een fruitig karakter en een ronde smaak. Deze heerlijk zoete rosé combineert goed met visgerechten en pasta´s, en kan heel goed worden gedronken bij een zomerse barbecue, bij een dessert of tijdens een lunch. Drink een zoete rosé koel op een temperatuur van acht tot tien graden en niet op kamertemperatuur, de roséwijn kan dan wat stroperig overkomen. De koelkast is dus te koud! Laat de rosé dus eerst een kwartiertje buiten de koelkast staan, voordat je hem schenkt. Voor een droge rosé is een temperatuur van tien tot twaalf graden ideaal.

Zoete rosé wijn bestellen

Zoete rosé is heel toegankelijk, deze roséwijn is namelijk makkelijk drinkbaar dankzij het fruitige karakter en de ronde smaak. Rosé zoet is heerlijk om koel te drinken tijdens warme dagen. Niet voor niets is rosé dus vooral in Frankrijk erg populair. Zoete rosé en halfzoete rosé bestel je gemakkelijk online bij Dewijnconcurrent.nl. Ons assortiment is zorgvuldig samengesteld met heerlijk zoete rosé uit verschillende landen en van verschillende druivensoorten, dus hier vind je sowieso de lekkerste rosé.