Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Spaanse wijn

Spanje is een wijnland dat zich onderscheidt dankzij de typische Spaanse rode en witte wijnen van inheemse druivenrassen. Maar ook produceert Spanje blend wijnen die een combinatie zijn van inheemse druiven en internationale druiven zoals chardonnay en cabernet sauvignon. Naast rode en witte wijnen, produceert Spanje ook mousserende wijn, onder de naam ‘cava’.
De wijnbouw in Spanje is erg groot. Wat betreft het beplante oppervlak, is Spanje zelfs het grootste wijnland van de hele wereld. Meer dan 1 miljoen hectare is er namelijk beplant, dit is ongeveer een zevende van de totale wijnbouw wereldwijd. Toch is het land niet automatisch ook het grootste exportland van wijn. Hier komt Spanje op een derde plek, na de gerenommeerde wijnlanden Frankrijk en Italië.

Spaanse wijnsoorten en wijngebieden

Bekende inheemse blauwe druiven voor het maken van Spaanse rode wijn zijn tempranillo, monastrell en grenache. Voor witte wijnen worden de inheemse witte druivenrassen macabeo, airén en verdejo gebruikt. Dertig procent van de druivenoogst in Spanje bestaat zelfs uit airén, deze druif is aangeplant in de streken La Mancha en Valdepeñas. Voor de productie van cava’s worden vooral de parellada en xarel-lo druif gebruikt.

Populaire wijnstreken in Spanje zijn onder andere Rioja en Navarra. In deze warme streken wordt vooral de tempranillo druif verbouwd. Deze Spaanse wijn is zacht en fruitig en wordt vaak gebruikt als basis voor een blend wijn. In Navarra bijvoorbeeld, wordt de druif gemengd met stevige druiven als de garnacha of de cabernet sauvignon. Uit het Spaans wijngebied Rioja komt zeer goede wijn die als enige wijn in Spanje de herkomstbenaming D.O.C. heeft en het Spaans wijngebied La Mancha is het grootste van het land.

Spaanse wijn kopen

In onze webshop kun je gemakkelijk een Spaanse wijn kopen dankzij het handige filtersysteem. Zo filter je ons assortiment op druif en smaak en verschijnt er meteen een Spaanse wijnsoort die aan jouw wensen voldoet. Ga bijvoorbeeld voor een soepele Spaanse wijn van een blend met de tempranillo druif. Door bij ons Spaanse wijn online te kopen, heb je altijd de keuze uit kwalitatieve wijnen en ervaar je het gemak van levering aan huis.