Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij asperges

Het voorjaar is hét seizoen van het witte goud: asperges. Deze groente ziet er prachtig uit, smaakt heerlijk en is erg gezond. Geniet nog meer van dit culinaire hoogstandje door de perfecte wijn bij asperges te schenken.

Welke wijn drink je bij asperges

Een klassiek gerecht is witte asperges met ham, ei en botersaus. Omdat de smaak van dit gerecht zacht en aromatisch is, combineert een fruitige, aromatische wijn het beste. Niet te licht en niet te zwaar. Klassiek is een pinot blanc uit de Elzas.

Rode wijn bij asperges

Serveer je de asperges met ander vlees dan ham, of met gevogelte of vis, dan kan een rode wijn bij asperges prima. Ga dan voor een zachte variant met weinig tannine, zoals een pinot noir. Toch liever een witte wijn bij asperges schenken? Kies in dit geval voor een volle en stevige variant. Deze past ook goed bij groene asperges, die van nature iets sterker smaken dan witte asperges.

Witte wijn bij asperges

Voorzie je de asperges van een romige saus die anders is dan botersaus, schenk dan een viognier uit de Languedoc of een chardonnay. Het romige karakter van een chardonnay sluit goed aan op de saus.