Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij biefstuk

Een biefstuk eet je niet elke dag. Een biefstuk is dus een verwennerij en daarbij drink je vanzelfsprekend een kwalitatieve wijn. Kies voor rood, want je hebt immers te maken met rood vlees. Het biefstuk temt de tannines die aanwezig zijn in de rode wijn en maakt ze zacht en prettig. Een volle, rode wijn met zachte tannines doet het dus erg goed als wijn bij biefstuk.

Welke wijn bij biefstuk

Schenk dus een rode wijn bij biefstuk en je zit altijd goed. Maar wil je echt een perfecte smaakbeleving creëren, zet dan een fles cabernet sauvignon op tafel. Een blend waarin deze druif uitgesproken naar voren komt, is ook een hele goede keuze. Naast een cabernet sauvignon, combineert een Argentijnse Malbec ook prima met biefstuk.

Saus en wijn bij biefstuk

Schenk je een kwalitatieve rode wijn bij biefstuk, denk dan ook na over de saus die je bij de biefstuk serveert. Zo matcht een pepersaus niet erg goed met wijnen die een hoog percentage alcohol hebben of wijnen die een lange houtrijping hebben ondergaan. De saus komt in dit geval té pittig over. En serveer je een rodewijnsaus, dan is het een feestje om hier een rode bordeaux wijn bij te drinken. Voor het maken van de saus zelf, kan een goedkopere rode wijn worden gebruikt.