Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij coquilles

Coquilles, of sint-jakobsschelpen, zijn zeevruchten die je met zorg bereidt. Ze hebben een delicate en lichtzoete smaak. Eigenlijk zijn het luxe traktaties op je bord. Natuurlijk wil je dan een perfecte wijn bij coquilles schenken.

Welke wijn bij coquilles?

Welke wijn bij sint jacobsschelpen het beste past, hangt vooral af van de bereidingswijze. Je kunt ze namelijk bakken, grillen of qua smaak naturel houden. Ook kun je ze serveren met een romige saus of zurige marinade. Voor welk recept je ook kiest, een witte wijn bij coquilles past het beste.

Witte wijn bij coquilles

Belangrijk bij het combineren van wijn en coquilles is de balans. Een romige saus vraagt om een romige, volle witte wijn. Ga voor een viognier of een chardonnay. Zijn de schelpen gebakken, gegrild of naturel, dan is een fruitige, aromatische witte wijn een goede keuze. Denk aan een riesling, een pinot grigio of een chenin blanc. Serveer je een frisse, zurige marinade bij de coquilles, dan is een frisse witte wijn een aanrader. Schenk bijvoorbeeld een Chileense sauvignon blanc.