Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij kaasfondue

Kaas en wijn zijn een ideale match. Toch zijn er veel verschillende soorten kaas en dus combineert de ene wijn niet per se perfect met die ene kaassoort. Sommige soorten hebben immers een sterke smaak. Bij een kaasplankje is het dus altijd goed om de balans te zoeken. Bij een kaasfondue is deze balans niet zozeer aan de orde. De fondue is namelijk overheersend en dominant.

Kaasfondue en wijn

Het meest gebruikelijk is witte wijn bij kaasfondue. Dit komt vooral vanwege de bereiding. Eén van de belangrijkste iingrediëntenvan een kaasfondue is namelijk witte wijn. In de wijn wordt de kaas gesmolten. Het is een aanrader om de wijn die tijdens de bereiding is gebruikt, ook te schenken tijdens de kaasfondue.

Welke wijn drink je bij kaasfondue

Een vette of volle witte wijn is niet aan te raden. Deze wijnen zorgen er namelijk voor dat de fondue niet goed bindt en zelfs kan schiften. Welke wijn bij kaasfondue wel goed combineert, is een frisse witte wijn. Voor de bereiding én dus om te schenken. Ga voor een sauvignon blanc, een pinot gris of een riesling.

Rode wijn bij kaasfondue

Wil je toch liever een rode wijn schenken bij de kaasfondue, dan is een jonge, fruitige variant de beste keuze. Let erop dat deze wijn genoeg zuren heeft en geen houtrijping heeft ondergaan. En drink hoe dan ook geen mousserende wijn bij de kaasfondue, deze kunnen vervelende maagkrampen tot gevolg hebben.