Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij kalkoen

Met het kiezen van een wijn bij kalkoen kun je meerdere kanten op. Er is namelijk niet één beste wijn bij kalkoen. Want ondanks dat kalkoen een blank gevogelte is, combineren zowel witte als rode wijnen prima.

Kalkoen en wijn

Goed om te onthouden is dat kalkoen van zichzelf geen uitgesproken smaak heeft. Wel kan de smaak verschillen door de bereidingswijze. Een kalkoen die is gebakken in de pan, is wat vetter van smaak dan een kalkoen die is geroosterd in de oven. Schenk hoe dan ook een wijn die niet teveel houtrijping heeft ondergaan, die niet té tanninerijk is en die niet te zoet is. Het zuurtje in witte wijn frist kalkoenvlees namelijk goed op.

Welke wijn bij kalkoen

Blank vlees op je bord, een blanke wijn in je glas. Wat betreft kleur combineert een witte wijn altijd goed met kalkoen. Schenk je een witte wijn bij kalkoen, kies dan voor een stevige witte wijn die vol en rijk van smaak is. Deze wijnen passen vooral heel goed bij een kalkoen die is gebakken in de pan. Ga voor een bourgogne of een chardonnay. Andere prima varianten van witte wijn bij kalkoen zijn chenin blanc, riesling en sémillon. Schenk je liever een rode wijn bij kalkoen, ga dan voor een frisse variant die vooral heel fruitig is. Bijvoorbeeld een pinot noir, een Spaanse tempranillo of een shiraz. Deze fruitige wijnen zijn perfect bij geroosterde kalkoenen uit de oven.