Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij mosselen

Met mosselen zet je een echte culinaire maaltijd op tafel. Hoewel je ze natuurlijk ook kunt serveren met friet. Hoe dan ook, wil je bij deze ziltige lekkernij een passende wijn serveren. Voor het kiezen van de perfecte combinatie wijn en mosselen zijn de bereidingswijze en gebruikte ingrediënten belangrijk. De mosselen kun je namelijk niet alleen koken, maar ook bakken en gratineren. En je kunt gaan voor een klassiek recept, maar je kunt ook een pittige twist geven aan de mosselen.

Wijn en mosselen

Klassiek is het recept waarbij je de mosselen met een scheutje witte wijn kookt op een bedje van frisse groenten. Bij deze ziltige, frisse mosselen past een milde, frisse wijn met zuren het beste. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dezelfde wijn te drinken die tijdens de bereiding is gebruikt. Ga je voor een pittig recept, kies dan een wijn die iets fruitiger en zoeter is, om de pittigheid af te blussen.

Rode wijn bij mosselen

Hoe je de mosselen ook klaarmaakt, en welke saus je ook serveert, een complexe wijn en mosselen gaan sowieso niet goed samen. Schenk dus liever niet een houtgelagerde wijn of een rode wijn bij mosselen.

Welke wijn bij mosselen

Een droge, witte wijn bij mosselen is dus altijd de beste keuze. Met een muscadet wijn uit de Loire maak je een klassieke combinatie van wijn en mosselen, maar ook een sauvignon blanc of pinot blanc past goed. Toch eens een wijn van een andere druifsoort proberen? Ga dan voor een frisse Spaanse wijn van de verdejo druif.