Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijn bij varkenshaas

Op de bereiding van varkenshaas doe je je best; niet te lang bakken en niet te kort. Een beetje rosé vanbinnen is perfect. Bij zo’n mooi stukje varkensvlees hoort natuurlijk een goede wijn voor de optimale smaakbeleving. De keuze voor de wijn bij varkenshaas of varkensrollade laat je niet zozeer afhangen van het stuk vlees, maar meer van de saus en de smaak van het totale gerecht.

Wijn en de saus bij varkenshaas

Het draait allemaal om balans. Serveer je dus een rode portsaus bij het vlees, kies dan voor een hele fruitige, rode wijn bij varkenshaas. Ga voor een volle, romige witte wijn bij varkenshaas met champignonsaus of andere romige saus. Een recept met veel zuren combineer je met een frisse wijn met frisse zuren, en ga voor een frisse, fruitige rosé wijn als je het vlees combineert met tapenade of kruiden. Zo’n fruitige rosé is ook een prima wijn bij varkenshaas met pepersaus of mosterdsaus.

Welke wijn bij varkenshaas

Een stevige chardonnay of een Amerikaanse viognier zijn lekkere volle witte wijnen. Schenk je een rode wijn bij varkenshaas, kies dan voor de Spaanse rode wijn Cune Rioja Crianza die voor 85% bestaat uit tempranillo druiven. Maar ook een pinot noir of een merlot is een prima keuze. Schenk je een rosé, dan is de AIX Rose 2015 een aanrader.