Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Wijnpakket

Dewijnconcurrent.nl heeft een mooi assortiment met wijnpakketten. Alle wijngeschenken worden geleverd in een mooie houten kist opgevuld met houtkrullen. De wijnpakketten zijn ideaal als geschenk. Wil je een wijnpakket zelf samen stellen? Of een logo bedrukken op een wijnkist? Een persoonlijke kaartje toevoegen? of heb je een vraag over een van onze wijnpakketten? Neem dan even contact met ons op via info@dewijnconcurrent.nl of via telefoonnummer 0411-608881.

Zo stel je een evenwichtig en gevarieerd wijnpakket samen

Een evenwichtig en gevarieerd wijnpakket samenstellen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet daarbij immers met verschillende smaken rekening houden. Niet alleen met die van jezelf, maar even goed met de die ven je bezoekers en met de festiviteiten die de komende weken en maanden op je programma staan. Een evenwichtig en gevarieerd wijnpakket bevat dan ook meestal goede rode, witte en rosé wijn. Aan jou de keuze.

Soorten wijnpakketten

Zoveel wensen en voorkeuren, zoveel verschillende wijnpakketten. Om je wijnpakket(en) op de juiste manier samen te stellen moet je eerst duidelijk maken voor welk doel je wijnpakket(en) zult gebruiken. Er bestaat ongetwijfeld een verschil tussen het samenstellen van een wijnpakket voor eigen gebruik of een als (relatie) geschenk. Bij het samenstellen van deze verschillende wijnpakketten hou je best zoveel mogelijk rekening met de voorkeur van diegenen voor wie het wijnpakket bedoeld is. Een goede rode wijn maakt steeds deel uit van een wijnpakket. Dat is zowel het geval voor een wijnpakket voor persoonlijk gebruik als een wijnpakket als(relatie) geschenk. Je hebt daarbij de keuze tussen zoete, droge of fruitige rode wijnen.
Een goede rode wijn herken je aan zijn kleur maar even goed aan zijn geur, smaak en aan zijn textuur. Hoe meer geuren van fruit of kruiden je onderscheidt, hoe beter de wijn.
Zijn typische kleur krijgt de wijn van de schil van blauwe druiven. Jonge wijnen zijn doorgaans lichter van kleur dan oudere. De smaak wordt op zijn beurt bepaald door de gebruikte soort druif waaronder in de eerste plaats de Cabernet Sauvignon, de Merlot, Shiraz en de Pinot Noir. Ook de aanwezige tannines spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe langer de schillen, pitten en steeltjes van de gebruikte druif(ven)in de wijn gisten, hoe donkerder de kleur van de wijn en hoe meer tannines erin aanwezig zijn.
Er is uiteraard een verschil tussen droge en zoete rode wijnen. Zowel droge als zoete rode wijnsoorten zijn in vele variëteiten verkrijgbaar. Ze zijn vooral afkomstig uit Frankrijk, Italië en Spanje of nieuwe wijnlanden zoals Zuid- Amerika of Zuid-Afrika.

Wijnpakket als relatiegeschenk

Een wijnpakket bestel je niet alleen voor jezelf. Je kunt ook een wijnpakket als relatiegeschenk bestellen. Ook dan ben je bij de wijnconcurrent aan het juiste adres. Het juiste wijnpakket als relatiegeschenk uitkiezen is belangrijk. Het is immers het visitekaartje van je bedrijf.

Wijnpakket aanbieding

Goede rode wijn moet niet zo nodig duur zijn. Je hebt al prima rode wijn van minder dan tien euro.
Hou je meer van witte wijn? Hou dan zeker rekening met de verschillende smaakprofielen van deze wijn:

  • Frisse, jonge witte wijnen: vallen op door hun strak mondgevoel, hun lichte en heldere kleur en frisse fruitige geuren. Zijn vooral gemaakt van Sauvignon Blanc, Gruner Veltliner of Prosecco.
  • Volle en zachte witte wijnen: met een frisse en romige geur zijn vooral afkomstig van bijvoorbeeld de Chardonnay druif uit Californië en van de Franse Viognier druif
  • Intense witte wijnen: hebben dikwijls een complexe smaak met een lange afdronk. Hun kleur varieert van blinkend lichtgeel tot goudgeel. Het zijn vooral Riesling en Chardonnay, Gewürztraminer, Alsace Grand Cru en Chablis wijnen uit de Bourgogne of een Grand Blanc uit de Bordeaux. Deze wijnen zijn meestal op hout gelagerd.

Uitstekende rosé wijnen komen uit Frankrijk, Italië en Spanje maar even goed uit nieuwe wijnlanden zoals Californië en Chili. Fris en droge rosé wijnen vallen op door hun strak mondgevoel en subtiel karakter met rijke aroma’s van vooral framboos, perzik en lichte kruiden. De wijn is meestal bleek (zalm)roze van kleur en gemaakt van bijvoorbeeld Cinsault en Grenache. We denkend in de eerste plaats aan de Provence rosé.

Wijnpakket bestellen

Wil je een evenwichtig en gevarieerd wijnpakket bestellen van goede kwaliteit? Maak dan zeker kennis met het uitgebreide gamma wijnpakketten van De wijnconcurrent. Daar ben je verzekerd van verschillende soorten wijnen met de beste prijs- kwaliteitsverhouding.