Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Droge witte wijn

Droge witte wijn wordt in Nederland erg veel gedronken. Een droge witte wijn bevat weinig tot geen suikers omdat deze suikers zijn omgezet in alcohol. Droge witte wijnen worden voornamelijk in Europa geproduceerd. Droge witte wijn koop je veilig en vertrouwd via Dewijnconcurrent.nl. Staat de droge witte wijn die je zoekt er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0411-608881.

Witte wijn | Zoete witte wijn | Beste witte wijn | Dure witte wijn | Witte wijn aanbieding

Wat is droge witte wijn?

Witte wijn met de aanduiding ‘droog’, betekent dat deze wijn ‘niet-zoet’ is. Deze wijn bevat weinig suiker, alle suikers die aanwezig waren in het druivensap waarvan de witte wijn gemaakt is, zijn tijdens het gistingsproces namelijk omgezet in alcohol. Dit resulteert in wijn met fruitaroma’s en aangename zuren. Droge witte wijn waarbij niet alle suiker is omgezet in alcohol, en met dus een klein percentage ‘restsuiker’, wordt aangeduid als ‘halfdroge’ witte wijn. Deze wijn wordt vaak als iets zachter ervaren dan een hele droge witte wijn met aanwezige zuren. Bij halfdroge witte wijnen vermeldt het etiket dat het gaat om ‘demi sec’, bij droge witte wijnen wordt op het etiket ‘sec’ of ‘dry’ vermeld.

Droge witte wijn soorten

Er zijn verschillende druivensoorten waarvan witte wijn gemaakt wordt. Het soort druivenras en het land waar de wijn wordt verbouwd, bepaalt voor een groot deel het aroma en de smaak van de wijn. Ook wordt er voor een witte wijn soms een blend gemaakt van meerdere druivensoorten, om zo een unieke smaak te ontwikkelen. De bekendste witte druivenrassen zijn chardonnay en sauvignon blanc. De wijnen die gemaakt zijn van deze duivensoorten, komen oorspronkelijk uit Frankrijk, maar worden ook geproduceerd in wijnlanden als Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Chili. Chardonnay en sauvignon blanc hebben beiden een kenmerkende smaak. Zo is droge witte wijn chardonnay vaak wat voller, ronder en soepeler dan droge witte wijn sauvignon blanc. Verder wordt chardonnay vaak in eikenhouten vaten gerijpt, wat resulteert in typerende romige smaken met hinten van vanille of boter. Droge witte wijn sauvignon blanc is vaak wat frisser, droger en fruitiger dan chardonnay.

Droge witte wijnen bestellen

Bestelt u droge witte wijn online bij Dewijnconurrent.nl, dan heeft u het gemak van bezorging aan huis. Geen gezoek meer in de winkel of gesjouw met flessen wijn. Wij verpakken alle flessen droge witte wijn zorgvuldig en zorgen dat uw bestelling snel aan huis wordt geleverd. Ons aanbod van droge witte wijnen is met zorg samengesteld. U bent bij ons dus verzekerd van kwalitatief goede witte wijnen, en dat tegen voordelige prijzen. Bekijk ons aanbod en lees over de specifieke eigenschappen van onze witte wijnen, zoals de kleur en de smaak. Ook geven we bij sommige wijnen een aanbeveling van combinaties met bepaalde gerechten waarbij de wijn erg goed past. Op deze manier vindt u voor elke gelegenheid de perfecte droge witte wijn.