Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Zoete witte wijn

Zoete witte wijn wordt nog steeds door erg veel mensen gedronken. Toch zit er een groot verschil in zoete witte wijnen. Dewijnconcurrent.nl heeft een gevarieerd en kwalitatief assortiment zoete witte wijnen, van halfzoet tot mierzoete witte wijn. Doordat Dewijnconcurrent.nl directe afspraken heeft gemaakt met verschillende wijnhuizen is Dewijnconcurrent.nl in staat om de beste zoete witte wijnen aan te bieden tegen erg voordelige prijzen. Staat jouw zoete witte wijn er niet tussen? Neem dan even telefonisch contact met ons op via 0411-608881.

Witte wijn | Droge witte wijn | Beste witte wijn | Dure witte wijn | Witte wijn aanbieding

Wat is zoete witte wijn?

Zoete witte wijn is zoetig van smaak dankzij de aanwezigheid van druivensuikers. Deze suikers zijn nodig bij het maken van wijn, tijdens het gistingsproces worden ze namelijk omgezet in alcohol. Hoeveel suiker er in een druif zit, is afhankelijk van hoe rijp de druif is als hij wordt geplukt. Naarmate een druif langer aan de wijnstok hangt, des te meer suiker er van nature in aanwezig is. Zoete witte wijn heeft het hoogste gehalte aan restsuikers, niet alle suikers zijn dus omgezet in alcohol. Dit resulteert in een volle, zoete en zachte smaak.

Verschil zoete witte wijn en droge witte wijn

Het verschil tussen een zoete en een droge witte wijn, is de hoeveelheid aanwezige suikers. Waar bij zoete witte wijnen tijdens het gistingsproces niet alle suikers worden omgezet in alcohol, is dit bij droge witte wijn juist wél het geval. Hierdoor is droge wijn niet zoet, maar proeft u meer zuren en heeft de wijn dus een meer uitgesproken smaak. Naast zoet of droog, is bij de smaak het druivenras en productieland van groot belang. Druivensoorten die veel worden gebruikt voor witte wijn zijn chardonnay, sauvignon blanc, riesling en sémillon.

Halfzoete witte wijnen

Vindt u een zoete wijn nou té zoet, en een droge wijn te zuur, dan is een witte wijn halfzoet of witte wijn halfdroog een hele goede optie. Halfzoete wijn is namelijk wijn die niet zoveel suiker bevat als zoete witte wijnen. Het gistingsproces van halfzoete wijn duurt iets langer, tijdens dit proces zijn er meer suikers omgezet in alcohol. Bij deze wijn is er een goede balans opgezocht tussen de hoeveelheid zuren en zoetheid. Dankzij de mindere hoeveelheid restsuikers, proeft u iets meer zurigheid dan bij zoete wijn het geval is. Er is dus sprake van een iets meer uitgesproken wijn, maar toch heeft half zoete witte wijn alsnog een ietwat volle en zachte smaak.

Zoete witte wijn kopen

Of u nu op zoek bent naar witte wijn zoet of witte wijn halfzoet, de lekkerste zoete witte wijn bestelt u online eenvoudig bij ons, Dewijnconcurrent.nl. Van halfzoet tot zoet, voor bij een dessert als dessertwijn of voor tijdens een borrel, ons brede assortiment bestaat uit kwalitatief goede zoete witte wijnen. Elke wijn is voorzien van een omschrijving van de smaak en geur, zodat u gemakkelijk een goede keus maakt. Ons aanbod stellen we zorgvuldig samen en is altijd scherp geprijsd.