Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

Zuid Afrikaanse wijn

Zuid-Afrika produceert meer witte wijnen dan rode wijnen. De meest aangeplante witte druivenrassen zijn chenin blanc (in Zuid-Afrika aanduid als ‘steen’), colombard, sauvignon blanc en chardonnay. Voor rode wijn gebruiken Zuid Afrikaanse wijnboeren de blauwe druivenrassen cabernet sauvignon, shiraz, merlot en pinotage. Van deze druiven is pinotage een echt Zuid-Afrikaans druivenras, de andere druivenrassen zijn van Franse oorsprong. Het oppervlakte van de wijngaarden in Zuid-Afrika komt qua grootte ongeveer overeen met de wijnbouw in Duitsland. Zuid-Afrika is dus een relatief klein wijnland. Een derde van de productie zuid Afrikaanse wijn, exporteert het land naar het buitenland.

Zuid Afrika wijngebieden en wijnhuizen

De zuid Afrika wijngebieden concentreren zich in het zuidwesten, het belangrijkste gebied is de West-Kaap. Met een mild Middellands zeeklimaat is het hier ideaal voor de druiventeelt dankzij voldoende zon en een frisse zeewind.
Het wijnetiket van zuid Afrikaanse wijn is geschreven in het Engels of in het Zuid-Afrikaans. Op het etiket lees je in welke kwaliteitsklasse de wijn valt, bijvoorbeeld Wine of Origin (Wyn van Oorsprong), of Estate. Wijnen die in deze eerste categorie vallen, voldoen aan allerlei eisen wat betreft het druivenras, het alcoholgehalte en de herkomst. Bekende wijnen uit deze categorie zijn Wine of Origin Stellenbosch (wijn zuid afrika stellenbosch), Wine of Origin Paarl en Wyn van Oorsprong Kusstreek. Estate-wijnen hebben unieke eigenschappen en hebben een eigen karakter. Deze wijnen zijn afkomstig van bepaalde wijnhuizen zuid Afrika, op het etiket lees je om welk wijnhuis het gaat.

Zuid Afrikaanse wijn bestellen

Bij ons heb je keuze uit verschillende soorten wijn uit zuid Afrika. Bestel de zuid Afrikaanse wijn online en laat de flessen voor slechts €5,95 aan huis bezorgen. Probeer bijvoorbeeld de Buitenzorg Moscato. Een zoete witte wijn van de muscat druif, met bloemige aroma’s en een zoete afdronk met tonen van honing.